Wijn met cola-smaak: gat in de markt of een messteek in het hart?

Druiven, water en suiker. De natuurlijke ingrediënten voor een fles wijn. Waarom zou je hier geen  cola-aroma aan toevoegen? Omdat de meeste wijnliefhebbers dit ervaren als een messteek in het hart. Cola is tenslotte niet echt het drankje voor fijnproevers. Het Franse bedrijf Haussmann Famille uit Bordeaux dacht daar anders over en pakt uit met een primeur in de wijnwereld: Rouge Sucette, een wijn met cola-smaak.

Rouge Sucette

Meng driekwart wijndruiven met een kwart water, suiker én het cola-aroma en je hebt de Rouge Sucette. De eerste wijn met een échte cola-smaak.
De wijn bevat een alcoholpercentage van 9 procent en men wordt aangeraden deze koel te drinken. Deze met cola gearomatiseerde wijn is niet het eerste experiment van Haussmann Famille. Eerder produceerden zij een witte wijn én rosé met een passievrucht-aroma. Dit vonden zij echter nog niet uitdagend genoeg en bedachten dus de wijn met cola-smaak.

rouge-sucette-cola-flavored-wine-610x420


Jongeren, Aziaten, vrouwen & gearomatiseerde wijnen

Het begon allemaal met het idee om jonge mensen meer wijn te laten drinken, maar het zoete drankje blijkt al snel een groot succes onder de vrouwen en Aziaten. Laatstgenoemde is geen grote verrassing, omdat zij van nature grote liefhebbers zijn van zoetigheden. In Amerika en Azië maakt deze bijzondere wijn al een grote opmars en men verwacht in Frankrijk een verkoop van 30 miljoen flessen in dit jaar. Of ook de wijn met cola-smaak zo’n grote productie zal opleveren is nog maar de vraag.

In de schappen van de Nederlandse supermarkt?

Zitten wij hierop te wachten? Zal de wijn met cola-smaak ook goed bevallen onder de Nederlandse wijnliefhebbers? Helaas weten wij, van Wijnbloggers, nog niet hoe deze wijn proeft, dus kunnen hier onze mening nog niet over delen met jullie. Wij houden zeker de schappen van de supermarkten in de gaten, want proeven willen wij zeker! Voor het bedrag hoef je de fles niet te laten staan; in Frankrijk is de fles al voor €2.95-, te verkrijgen.

Enhanced by Zemanta
1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.