Wijn maken in 22 stappen

Wijn maken in 22 stappen infographicOktober is een drukke maand op de wijngaarden. Het plukken van de laatste druiven en dan natuurlijk een begin maken met het maken van wijn. Via Facebook “volg” ik Wijngaard de Reeborghesch en eigenaar Henk Marmelstein houdt via Facebook (en overigens ook Twitter) zijn fans bijna dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen op de wijngaard. En ook hier is de opbrengst wat minder, maar de smaak daarentegen… De kwaliteit van de druiven schijnt overal (ter wereld) erg goed te zijn dus oogstjaar 2012 gaat goede wijnen opleveren.

Minder wijn, betere kwaliteit…ooit geleerd dat dit bij Economie I op school dat dit meestal leidt tot een verhoging van de prijs van het schaarse product. Maar dat wijn duurder wordt, stond  al vast, want na de BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober, gaan ook de accijnzen op wijn per 1 januari 2013 omhoog. Maar daar ging dit blog niet over, dit blog ging over wijn maken.

Wijn maken in 22 stappen

Gisteren lieten we hier op Wijnbloggers al een filmpje zien over het maken van wijn. In dit filmpje kun je zien hoe het wijn maken op Wijngaard Kreitsberg in zijn werk gaat. Het filmpje is van 2010, maar is hoe dan ook een mooi filmpje over het maken van wijn. Ook vertelt de wijngaardenier het één en ander over de druiven en de druivenstokken, zie je druivenplukkers aan de slag én zie je natuurlijk het proces van het maken van wijn.

Wijn maken is niet moeilijk, maar vaak meer een kwestie van geduld en veel oefenen. In de onderstaande infographic zie je hoe het maken van wijn in zijn werk gaat en is het wijn maken weer gegeven in 22 stappen.

Wijn maken - hoe maak je wijn? 22 stappen

Andere infographics over wijn:

Bordeaux gevat in een infographic
Het is een kwestie van wijn smaak
De keuze voor een wijn…
De Chinese Wijnmarkt
Volgende halte Pouilly Fuissé
Wijngeschiedenis van Zuid-Afrika
Mousserende wijnen maken
Je eigen wijnglazen ingooien
Duurste wijnen uit de Bordeaux

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.