Wijn maken, doe je zo!

wijn maken, doe je zo! De afgelopen weken is het de slechte wijnoogst wat de klok slaat. Minder druiven, minder wijn, maar wel de belofte dat de kwaliteit heel erg goed is en er goede wijnen van gaan komen. En laten we dan ook niet vergeten dat dit de tijd is van het wijn maken. Een drukke tijd op de wijngaard.

Wijn maken; hoe doe je dat nu?

Dit is de tijd dat men druk bezig is op de wijngaarden met het wijn maken. De laatste druiven worden geplukt en zullen van de steeltjes worden ontdaan (om onnodige tannines te voorkomen) alvorens ze de pers of het vat in gaan. Kneuzen, gisten, most allerlei termen die te maken hebben met het wijn maken. Maar hoe doe je dat nou? Hoe gaat het wijn maken in zijn werk? In het onderstaande filmpje wordt het mooi uitgelegd. Het filmpje laat zijn hoe het wijn maken op Wijngaard Kreitsberg in zijn werk gaat. Het filmpje is van 2010 dus het eerste stukje gaat over 2010 en niet over 2012, maar hoe dan ook een mooi filmpje over het maken van wijn. Ook vertelt de wijngaardenier het één en ander over de druiven en de druivenstokken, zie je druivenplukkers aan de slag én zie je natuurlijk het proces van het maken van wijn.

Wijngaard Kreitsberg

Wijngaard Kreitsberg ligt in Zeeland,  niet de provincie, maar het plaatsje Zeeland vlakbij Nijmegen. Op deze wijngaard wordt de Maashorst Wijn gemaakt. Vorig jaar werd de  Maashorst Wijn Johanniter 2010 van de Kreitsberg beloond met de zilveren medaille tijdens de Nationale Wijnkeuring 2011. Een geweldige prestatie voor een wijngaard die pas in 2007 is aangelegd! De wijngaard is 1,2 hectare groot en er staan 3000 wijnstokken Johanniter en 1200 Regent.

Andere Wijnfilmpjes op Wijnbloggers.nl

Een parodie op Ilja Gort
De Wijnoogst; wanneer oogst je?
Een jaar in de Bourgogne
De geschiedenis van wijn in Amerika
Wijnbouw in Californië

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.