Wijn infographic

Ook deze week is het weer tijd om een leuke, maar toch ook leerzame infographic te publiceren.

Het drinken van wijn is voor vele mensen een bijkomstigheid. Sommige mensen hebben er hun beroep van gemaakt en sommige zien het als een serieuze hobby. Velen verwachten dat echte wijndrinkers een groot verstand hebben over het drinken van wijn: waar let je op tijdens het proeven van wijn? Hoe bepaal je nou of de wijn goed of niet goed is? In vele gevallen hebben deze wijndrinkers ook veel verstand van wijn, maar dit gaat niet vanzelf. Het volgen van cursussen helpt hen daar zeker bij en bij sommigen is het er bij de ‘paplepel in gegoten’.

Het is toch lekker om van een glaasje wijn te kunnen genieten wanneer je bijvoorbeeld met vrienden of familie uiteten bent.
Een lekkere salade, een goed stuk rood vlees of gewoon een overheerlijke pasta bij de beste Italiaan in de stad. Veel gerechten zijn een glas wijn waard.
Maar hoe weet je nou bij welk gerecht, welke wijn past. Als ik nou een toetje eet, past daar dan een rode wijn bij? Of een lekker stukje vis met wat groenten erbij. Zou hier een droge wijn bij passen of is de zoete wijn dan een betere optie?

Vandaag een wijn infographic om hier wat meer inzicht in te krijgen.
Zo zie je dat je bij een stukje kip best een lekker rood wijntje kan drinken of dat een droge witte wijn altijd goed past bij overheerlijke groenten.
Natuurlijk is het ook gewoon je eigen keuze. Al vind je een rode wijn bij je zalm nou erg lekker, kan dat natuurlijk ook!

Ook kun je terugvinden welke producten er lastig te combineren zijn met een glas wijn. Chocolade bijvoorbeeld, of asperges, hier zijn geen echte goede combinaties voor. Maar zoals eerder beschreven, het kan geen kwaad om op je gevoel af te gaan. Wie weet ontdek je wel een nieuwe, overheerlijke combinatie!

Wijn Infographic

wine-and-food-pairing-chart

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.