Wereldsterren en hun liefde voor wijn – Jason Priestly

Wereldsterren en hun liefde voor wijnJason Priestly… Wie kent hem niet van Beverly Hills 90210. Althans ik wel. Ik, en vele van mijn vriendinnen, volgde deze serie vroeger. En eigenlijk waren we in twee kampen verdeeld. Het kamp van Brandon (Jason Priestly) en Dylan (Luke Perry). Braaf vs. Rebels. Wekelijks keken we uit naar de nieuwe avonturen van de sterren uit Beverly Hills en onze agenda’s waren volgeplakt met plaatjes van de heren. Maar goed, voordat ik hier nog verder wegzak in gezwijmel over jeugdverliefdheden, wat heeft Jason Priestly (ik vond Dylan leuker) te maken met wijn? Eigenlijk best veel, kwam ik achter…

Jason Priestly en Wijn

Jason Priestly heeft dus wat met wijn. Allereerst is hij mede-eigenaar van een Canadese wijngaard én maakt hij de Amerikaanse serie Hollywoord and Vines, die onder andere te zien is (was) op Travel Channel.

Wereldsterren en hun liefde voor wijn – Jason Priestly - wijngaardDe wijngaard van Jason

Samen met vier anderen (Glenn Fawcett, Gary Nissen, John Houghton en Dale Burstall) is Jason Priestly de eigenaar van de Black Hills Estate Winery in Okanagan, Brits-Colombia in Canada. De heren zijn meer als een investeerdersgroep te beschouwen dan als mannen die dagelijks met de wijngaard bezig zijn. Van wijn houden, doen ze in ieder geval allemaal. Steve Carberry heeft de dagelijkse leiding over de wijngaard en bemoeit zich ook met de wijnmakerij.

De wijngaard is in 1996 aangeplant en is ongeveer 27 acres groot. De wijngaard werd in eerste instantie aangeplant met verschillende druivensoorten als de Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Carmenere, Sauvignon Blanc, Sémillon en Chardonnay. Tegenwoordig zijn er ook nog andere druivensoorten te vinden.

De wijnen, afkomstig van Black Hills Estate Winery hebben leuke namen als Alibi ( gemaakt van 75% Sauvignon Blanc en 25% Semillon) en Nota Bene (57% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot en 11% Cabernet Franc) of namen die gelijk duidelijk maken waar het omgaat als 200 Voignier, 2011 Chardonnay, 2010 Syrah.

Hollywood - Jason Priestly - tvshowJason’s show Hollywood & Vines

De tv-show van Jason Priestly gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over Hollywood en Wijn. In zijn show gaat Jason Priestly samen met Terry Mulligan op wijnavontuur. Ze bezoeken wijnstreken, wijngaarden en kijken overal rond. Ze reizen naar Canada, Spanje, Italië en de Verenigde Staten en proeven natuurlijk overal wijn. Het Hollywood-stuk zit in het feit dat ze ook met Hollywoodsterren (zoals Russel Crowe, Dan Aykroyd, Jim Belushi, George Clooney, etc,) bijvoorbeeld over hun persoonlijke favoriete wijn praten.

(Eigenlijk stelde ik me er niet zo heel veel van voor, maar na het kijken van de trailer (zie hieronder), heb ik mijn mening bij moeten stellen en lijkt het me best een aardige show. Jammer genoeg, momenteel niet opgenomen in de programmering van Travel Channel.)

Trailer Jason’s show Hollywood & Vines

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.