Is wijn nu goed voor je of niet? (wijn infographic)

Is wijn nu goed voor je of nietOf wijn nu wel of niet goed is voor de gezondheid blijft altijd een punt van discussie. Uit het ene onderzoek blijkt dat het kan helpen allerlei ziektes en aandoeningen te voorkomen en uit het andere onderzoek blijkt dat het van alles en nog wat kan veroorzaken. De meningen er over zijn verdeeld. Duidelijk mag zijn dat overmatig gebruik van wijn, of liever gezegd alcohol, niet goed voor je is, maar zo af en toe een glaasje wijn kan toch niet zoveel kwaad? Ik denk in ieder geval van niet… (maar dat is mijn bescheiden mening en die is niet geheel objectief natuurlijk :).)

5 redenen om af en toe een glaasje wijn te drinken

Hier op wijnbloggers publiceerden we al eerder over 5 verschillende onderzoeken die aantonen dat het drinken van een glaasje wijn (in beperkte mate) juist goed is. In het kort nog even de 5 redenen om een glaasje rode wijn te drinken op een rijtje:

 1. Je leeft er langer door.
  Uit onderzoek bleek dat resveratrol zou bepaalde genen stimuleren om veroudering tegen te gaan, waardoor het leven verlengd zou kunnen worden. Uit weer een ander onderzoek bleek dat wijndrinkers een lager sterftecijfer hebben dan bierdrinkers, maar ook lager dan dat van niet drinkers….
 2. Je wordt er slimmer van.
  Uit een Brits onderzoek bleek dat het drinken van één glas alcoholhoudende drank maakt de drinker al scherper en slimmer dan een niet-drinker. Alcohol zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen waardoor het cognitieve functioneren beter wordt.
 3. Het houdt je gewicht op peil.
  Uit het onderzoek, dat 13 jaar in beslag nam, blijkt dat vrouwen die dagelijks één of twee glazen rode wijn drinken, 30 procent minder kans hadden op overgewicht dan niet-drinkers.
 4. Het versterkt de botten.
  Het drinken van een glaasje wijn zorgt ervoor dat je lichaam meer oestrogeen en andere hormonen aanmaakt. Oestrogeen en deze andere hormonen zijn belangrijk voor sterke en gezonde botten.
 5. Het beschermt de huid.
  Uit Spaans onderzoek blijkt dat rode wijn helpt de huid te beschermen tegen de de schadelijke UV-stralen van de zon.

Is wijn nu wel goed voor je of niet?

Deze discussie of wijn nu wel of niet goed is voor de gezondheid, was in ieder geval de aanleiding voor de makers van de onderstaande infographic, om er een infographic van te maken. In deze infographic zie je eerst, mooi grafisch weergegeven, hoe wijn gemaakt wordt. Om vervolgens over te gaan tot het weergeven van de discussie of wijn nu goed voor de gezondheid is of niet. Argumenten voor en argumenten tegen, gebaseerd op onderzoeken, vind je hier ook. En natuurlijk de conclusie… 🙂

 Infographic: Is wijn nu goed voor je of niet?

wijn-gezondheid

Andere infographics:

Proost op Moeder Aarde (infographic biologisch)
Top 10 wijnhuizen op Facebook in een infographic
Infographic 12 tips om je fles te recyclen
Volgende halte Pouilly Fuissé
Geschiedenis van Zuid-Afrika
Je eigen glazen ingooien
Wine and cheese in een infographic
Weetjes over champagne in een infographic

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.