Is wijn nu goed voor de gezondheid?

Is wijn nu goed voor je of nietGisteren publiceerden we hier op het blog al een infographic over de discussie of wijn nu goed of slecht voor je is. Het onderwerp liet me niet geheel los dus vandaag nog een beetje meer over wijn en het effect op de gezondheid.

Onderzoek naar wijn en het effect op je gezondheid

Met grote regelmaat lees je in de media dat er weer een onderzoek is gedaan naar de relatie tussen wijn en gezondheid. Uit het ene onderzoek blijkt wijn weer een positief effect op de gezondheid te hebben, uit het andere onderzoek blijkt het tegenovergestelde en is het weeer heel, heel, heel slecht voor je.

Een eenduidig antwoord is er dus niet en gelet op de uitkomsten van de verschillende onderzoeken kun je gewoon niet zeggen of wijn altijd en voor iedereen goed of slecht is. Duidelijk is natuurlijk wel dat heel veel wijn drinken niet echt gezond is. Sowieso is het gebruik van veel alcohol slecht voor je gezondheid. De positieve gevolgen, die het drinken van wijn op je gezondheid kunnen hebben, gaan alleen op bij het matig gebruik. Onder matig gebruik wordt meestal verstaan: volwassen vrouwen maximaal 1 à 2 glazen per dag en een volwassen mannen maximaal 2 à 3 glazen per dag.

Brochure Productschap Wijn: Wijn en Gezondheid

Brochure ProductschapHet Productschap Wijn heeft er in ieder geval ook een brochure aan gewijd. Weliswaar is de brochure uit 2009, maar je vindt er een heleboel informatie in over de relatie tussen de consumptie van wijn en gezondheid. Je vindt er antwoord op vragen als: Is wijn echt goed voor de gezondheid of eigenlijk toch niet? Hoeveel is oké? Wanneer drink je te veel? Wanneer is het onverstandig om alcohol te drinken?

In eerste instantie is de brochure bedoeld voor mensen die beroepsmatig met wijn bezig zijn en vragen op dit gebied hebben, maar de brochure is voor elke wijnliefhebber wel eens leuk om te lezen. In de brochure wordt een globaal overzicht gegeven van de stand van de wetenschap (weliswaar in 2009) en het bevat een aantal leuke en aardige weetjes.

Je kunt hier de brochure te downloaden

Bron: Productschap Wijn 

Deze week nog meer op Wijnbloggers.nl

Rosé Pitt en Jolie binnen vijf uur uitverkocht
Abadal Rosado DO Pla de Bages als tip van het weekend
Waarom kies je voor witte of rode wijn?
Lidio Carraro Agnus Merlot 2010
Duitse Riesling Weeks 2013 1 tot en met 16 juni
Maestro Italiano Valpolicella Ripasso DOC 2010
300 flessen Chateau Palmer gestolen
De Wageningse Berg bestaat 15 jaar

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.