62.000 flessen wijn gestolen in Australië

flessen wijnIn het weekend van 26 januari, het weekend dat heel Australië Australian Day  (de Australische nationale feestdag waarop wordt gevierd dat in 1788 de Eerste Vloot Sydney (Australië) bereikte. Onder de Aborigines staat deze dag bekend als invasion day) vierde, zijn er 62.000 flessen Zuid-Australische wijn gestolen tijdens een transport in New South Wales. De 62.000 flessen waren afkomstig van 12 verschillende wijngaarden uit de McLaren Vale wijnregio en hebben gezamenlijk een waarde van 500.000 dollar.

Wel trailers, geen wijn

WineWorks Australië, het bedrijf dat verantwoordelijk was voor het transport van de 62.000 Premium flessen wijn vond de lege trailers op 4 kilometer afstand van het depot in Sydney waar de trailers naar toe op weg waren. De 62.000 flessen kwamen tijdens het lange weekend van Australian Day, zoals gepland, niet aan op het depot en het is onduidelijk hoe de flessen  zijn verdwenen. De politie onderzoekt de zaak.

Wineworks Australië roept op alle wijnhandelaren en –ditributeurs alert te zijn op verdachte flessen die worden aangeboden en natuurlijk contact op te nemen met de politie of WineWorks Australië zelf.

Getroffen wijngaarden

De Zuid-Australische wijngaarden die getroffen zijn, zijn gelegen in McLaren Vale wijnregio, 35 kilometer ten zuiden van de stad Adelaide. Deze regio staat bekend om zijn mediterraan klimaat met warme, droge zomers, een kalme herfst en in de winter valt er regen.

De getroffen wijngaarden zijn: de Gemtree Vineyards, Chapel Hill Wines, Lakebreeze Wines, Tapestry Wines, Setanta Wines, Zontes Footsteps, Paxton Wines, Geoff Hardy/Pertaringa Wines and Dandelion Vineyards.

Bron: Adelaidenow

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.