Flesje wijn zorgt voor een gelukkiger huwelijk

Flesje wijn zorgt voor een gelukkiger huwelijkStelletjes die minstens één keer per week samen een flesje wijn drinken, hebben meer kans op een gelukkig huwelijk. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van de Universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland.

Uitkomsten onderzoek wijn & geluk

In het kader van het onderzoek werden er meer dan 1500 paren ondervraagd over hun relatie en drinkgewoonten. Uit het onderzoek kwamen een aantal opvallende zaken.

Uit het onderzoek bleek bijvoorbeeld dat wanneer, binnen een relatie, beide partners evenveel alcohol drinken, het paar gelukkiger zijn. Ook de tevredenheid over het huiselijke, dagelijkse leven steeg, naarmate een stel vaker de gelegenheid nam om samen een wijntje te drinken.

Ook een opvallend gegeven was dat vrouwen vier keer meer kans maken om gelukkig te zijn, als ze minstens één keer per week met hun partner op de bank een fles wijn opentrekken om een glaasje te drinken, dan wanneer ze dat nooit doen. Mannen maakten drie keer zoveel kans op gelukkig zijn, in dit geval.

Er is een duidelijk verband tussen de kans dat een paar gelukkig wordt en het besteden van tijd aan een gezellig samenzijn als paar alleen, of als paar met vrienden. Hoe vaker een respondent in het onderzoek af een toe een glaasje wijn dronk met hun partner, hoe groter de kans werd dat dit paar hun relatie als gelukkig zouden omschrijven (91%). Het gaat hierbij om matige drinkers, die minstens één keer per week samen tijd door brachten met een flesje wijn en genoten van elkaars gezelschap.

Uit hetzelfde onderzoek onder dezelfde groep mensen bleek ook het gevoel van geluk af te nemen als stelletjes dit niet deden. Bij stellen die één tot drie keer per maand samen een wijntje dronken, daalde het percentage tot 88 procent en wanneer stellen dit nooit deden, daalde het percentage tot 69 procent.

Te veel alcohol in een relatie is weer niet goed. Het geluk en de kans daarop daalt als één van de partners een zware drinker is. Het aller ongelukkigst zijn de stellen waarvan de één een zware drinker is en de ander nooit drinkt. Iets meer dan de helft van deze stellen gaf aan gelukkig te zijn.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.