Wijn film De Amerikaanse wijnindustrie

Amerikaanse wijnindustrieWe hebben het er al een paar dagen over… Over de staat van de Amerikaanse wijnindustrie anno 2013, want de Silicon Valley Bank heeft namelijk haar jaarlijkse rapportage hierover gepresenteerd. En dat doen ze goed… Een rapport, een infographic en een video.

De staat van de Amerikaanse wijnindustrie anno 2013

In november werd er voor dit rapport een enquête gehouden. 450 wijngaarden deden mee en gaven hun mening over de staat van de Amerikaanse wijnindustrie. Afgelopen week werd dus het rapport met de bevindingen van dit onderzoek gepresenteerd en uit het onderzoek bleek onder andere het volgende over de staat van de Amerikaanse wijnindustrie anno 2013:

  • De verwachting is dat de groei van de verkoop van goede wijn in 2013  4-8 procent zal zijn. Dit is een lager percentage dan in voorgaande jaren.
  • De algemene financiële toestand van de wijnindustrie is verbeterd. Dit geschiedt op een langzaam en gestaag tempo.
  • 2012 is een zeldzaam jaar in de zin van dat er de wijngaarden een grote oogst hebben en dat de kwaliteit van die oogst ook van  uitstekende kwaliteit  is in alle West-Amerikaanse regio’s. Deze combinatie van veel en uitstekende kwaliteit komt niet vaak voor.
  • De wijnbranch verwacht de prijs van flessen wijn te kunnen verhogen in 2013. De SVB gelooft daarentegen dat dát moeilijk gaat worden in 2013 vanwege de economische omstandigheden.
  • De bruto en netto winst van de wijngaarden zal negatief worden beïnvloed in 2013 als gevolg van hogere druif kosten.
  • Fusies en overnames van wijngaarden en wijnhuizen zal in een record tempo blijven doorgaan in 2013.
  • Bulkwijn zal de goedkope wijnen-categorie blijven domineren.

Het volledige rapport over de staat van de Amerikaanse wijnindustrie anno 2013 vind je hier

Wijn film De Amerikaanse wijnindustrie

In het onderstaande filmpje zijn de bevindingen van het onderzoek het onderwerp van discussie. Aan tafel zitten schrijver Rob McMillan, oprichter van de Silicon Valley Bank’s wijn divisie. Paul Mabray of VinTank, Tony Correia van The Correia Company en MJ Dale van KLH Consulting. Een erg interesant filmpje over het verhogen van de prijzen, het inzetten van socia media en nog veel meer zaken. Erg leuk! Maar… je moet wel even tijd hebben, want het filmpje duurt toch zeker een uur! Of met ander woorden een mooie besteding  van deze koude zondagmiddag met sneeuw.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.