Wijn en sushi

Wijn bij Sushi

Veel mensen worstelen met de vraag wat geschikte wijn is bij sushi. Het is ook een lastig concept, omdat de wijn opgewassen moet zijn tegen diverse smaken. Onderstaand worden een aantal smaken toegelicht, uiteraard met bijpassende wijn.

Omdat in de sushirijst ook azijn verwerkt is, heeft sushi altijd een bepaalde zuurgraad; deze mag de wijn ook hebben. Voor de vettere vissoorten, is een frissere wijn aan te bevelen, om de smaken in balans te houden. Elzaswijnen zijn hier zeer geschikt voor.

Als er een pittiger gerecht wordt gegeten, in sushi of een ander Aziatisch gerecht, dan is een wijn met een licht zoetje perfect. Dit zou bijvoorbeeld een heerlijke Gewurztraminer kunnen zijn. De zoete smaken vullen namelijk het pittige perfect aan.

Bij wijn en sushi gaat het geheel om het vinden van de juiste balans. De smaken uit de wijn kunnen de sushi dan namelijk complementeren, wat de ervaring nóg beter maakt. Omdat de smaak per sushi of gerecht al sterk kan verschillen, zijn er ook wijnen die over het algemeen goed combineren. Bij twijfel is dit altijd een veilige keuze. Probeer bijvoorbeeld eens Grüner Veltliner of een Cava.

Door: Jacqueline Cheng
Kijk voor de lekkerste wijnen op de website

drinkzz

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.