Wijn druiven en wijnsoorten in een infographic

wijn druiven en soorten wijnWijn druiven (druivenras) en de eigenschappen van deze wijn druiven zijn de belangrijkste smaakbepalende factoren waaraan je een wijn kunt herkennen. De aroma’s en de smaken van de verschillende druivensoorten  maken een wijn tot wat deze wijn is en zul je ook, door de eigenschappen van een druivensoort, juist wel of niet gecharmeerd zijn van een wijn. Veel en bewust proeven, leert je verschillende druiven te herkennen en daarmee ook je persoonlijke smaak te herkennen.

Wijn druiven en hun smaken

Houd je van donker fruit als zwarte bessen, bramen; cassissmaken dan zul je een wijn gemaakt van de cabernet sauvignon wel kunnen waarderen, houd je meer van  bijvoorbeeld rood rijp fruit dan zal een wijn gemaakt van de druivensoort grenache je misschien beter liggen. En voor witte wijn en de daarbij behorende druivensoorten geldt natuurlijk hetzelfde. Houd je van lekker tropisch fruit en een boterige smaak dan bevalt de Chardonnay je waarschijnlijk goed, houd je meer van een lekkere, groene, zure appel dan ben je bij de grüner veltliner aan het juiste adres.

Maar ja er zijn meer dan 500 verschillende druivensoorten en om van elke druivensoort te weten hoe deze smaakt en welke aroma’s deze bevatten, daar ben je nog wel even mee bezig. 🙂

Welke wijn druiven geven welk soort wijn?

Naast de verschillende aroma’s en smaken, is het soort wijn ook bepalend. Je hebt fruitige wijnen, zware wijnen, soepele wijnen, zachte wijnen, frisse wijnen en ga zo maar door. Toch is er zeker een lijn in te herkennen en dat kan er voor zorgen dat je niet meer de wijn koopt die je eigenlijk niet zo lekker vindt.

In de onderstaande infographic zijn een aantal verschillende wijnen gemaakt van verschillende druivensoorten ingedeeld op 4 verschillende kenmerken. Houd je van hele fruitige wijnen dan zit je met een Moscato volgens de infographic goed. Houd je meer van een wijn met een wat aardse smaak dan geeft de infographic aan dat je beter een chianti kunt drinken…

Handig toch?!

Wijn druiven en wijnsoorten in een infographic

wijn druiven wijn soorten infographic

 

Andere infographics:

Top 10 wijnhuizen op Facebook in een infographic
Infographic Wat is biologische wijn?
Infographic 12 tips om je wijnfles te recyclen
Franse wijnen
Volgende halte Pouilly Fuissé
Wijngeschiedenis van Zuid-Afrika
Je eigen glazen ingooien
Duurste wijnen uit de Bordeaux
Wijn vs Bier – De caloriebattle
Wijn en kaas in een infographic

 

1 Reactie
 1. beste,

  Wij hebben dit jaar voor het eerst wijn van onze druiven gemaakt.
  Wij weten echter niet welke druivensoort het is. Toen we het huisknechten stonden de druivenstokken er al.
  Het gaat gaat over witte en blauwe druiven. Ik heb foto’s van de druivenstokken.
  Indien iemand mij kan helpen, graag email adres dan stuur ik de foto’s door.

  Mvg,

  Suzanne

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.