Wijn drinken zonder de kurk eruit te halen!

Afgelopen weekend kwam ik toevallig op de website van Freshgadgets. Een erge leuke website met allemaal mooie spulletjes, die ik graag zou willen hebben. Zou kwam ik daar ook een interessante gadget tegen van Coravin. Coravin heeft een kurketrekker ontwikkelt zonder dat de kurk eruit gaat.  Door middel van een zeer dunne naald, die  door de kurk heen gaat, wordt er een hoeveelheid argon gas in de fles geperst. Het gas (?) zorgt ervoor dat de wijn niet in aanraking komt met zuurstof en het gaatje in de kurk is zo klein dat het vanzelf weer sluit, aldus de promo van Coravin. Tja, erg handig maar toch hebben wij onze twijfels.

Coravin Brand Video from Coravin

Wijnbloggers twijfelt!

Ten eerste wordt er gas in de fles geperst. Ik ben niet zo voorstander van het toevoegen van gas aan mijn lekkere wijnen. Daarnaast mag het gaatje in de kruk wel klein zijn maar lever heb ik geen gat in mijn kurk. Wij van wijnbloggers vinden dat je wijn niet lang moet bewaren maar moet drinken en daarbij is een glas wijn het begin van de gezelligheid, dus trek de hele fles gerust open!

Eh, en wat nu als er en bodempje over blijft of je twijfelt of de hele fles op gaat? Gewoon afsluiten (met de kurk en niet met een vacumpomp!) en de volgende dag opdrinken! Uiteraard kun je je restjes wijn prima in de keuken gebruiken. Wat dacht je van stoofpeertjes in rode wijn (restjes) of spaghettisaus met een beetje wijn. Hmmm, jammie! Heb je nog wat rode wijn over, maar is er op dit moment niks te bakken of te braden en wil je je wijn toch bewaren? Gooi dan de restje dan in een ijsblokjesbakje en vries deze in. Altijd handig als je een keer smaak wil toevoegen aan een saus of gerecht.

Wie heeft er nog meer tips  voor wijn restjes?

Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.