Wijn drinken voor het goede doel

Wijn drinken voor het goede doel - We serve Bubbles 2013Vorige jaar berichtten we hier op Wijnbloggers al over het de goede doelen actie van Lionsclub Amsterdam ’t IJ, die de Lionsclub jaarlijks op touw zet. Wij van Wijnbloggers houden wel van dit soort initiatieven. Wijn bestellen en drinken voor het goede doel, dat geeft toch een extra goed gevoel?

We serve Bubbles; wijn voor het goede doel

We serve Bubbles is de goede doelen actie waarmee je door wijn te bestellen 3 goede doelen in Amsterdam steunt. Initiatiefnemer van deze goede doelen actie is de Lionsclub Amsterdam ’t IJ, die na het succes van vorig jaar en het jaar daarvoor wederom de “We Serve Bubbles” actie houdt. Deze actie is opgezet om lokale goede doelen in Amsterdam te steunen.

Welke goede doelen steun je dan?

Wijn drinken voor het goede doel SHIDSHID – Stichting Hulppost Indische- en Dapperbuurt
Houd probleemjongeren van de straat

SHID biedt hulp aan probleemjongeren uit Amsterdam Groot Oost, onder de bevlogen leiding van Eric Parmanand (foto). SHID is bedoeld voor jongeren van 14 tot 18 jaar oud die niets te doen hebben, op straat gaan rondhangen en hierdoor veel overlast veroorzaken. SHID biedt deze jongeren een plek met dienst- en hulpverlening, waar zij met hun dagelijkse problemen terecht kunnen. Dit kunnen problemen zijn zoals huisvesting, financiën, gezondheid, scholing, arbeid, vrijetijdsbesteding, sociale omgeving en in het bijzonder: justitie.

Even zo belangrijk om de jongeren te helpen, volgens Eric, is dat ze even weg zijn uit hun eigen omgeving. De boot die SHID hiervoor gebruikt is een belangrijk onderdeel om de jongeren mee te nemen. Het jaarlijks onderhoud wordt door deze jongeren verricht. De materialen, het verf en het liggeld brengen kosten met zich mee waar geen subsidie beschikbaar voor is. Al drie jaar op een rij steunen wij met trots dit prachtige initiatief.

Donatie 
Door uw donatie is het liggeld voor de boot in 2014 geen zorgpunt voor deze stichting. Op deze manier kan de boot ook aankomend jaar weer gaan varen en houden we de hangjongeren zinvol van de straat. Afgelopen jaar heeft Eric ook geld kunnen investeren in het onderhoud van de boot.

Contact
Eric is zelf een jongen van de straat geweest. Hij weet als geen ander hoe je de jongeren moet benaderen en op welke manier ze op het juiste pad blijven. Twitter, facebook en een internetsite is hem onbekend. Hij wil zo dicht mogelijk bij de jongeren zijn. Heeft u een vraag voor hem? Stel deze vraag aan ons en wij leggen contact.

Wijn drinken voor het goede doel  Jarige JobStichting Jarige Job – Niet iedere verjaardag is een feestje.
Wij geven geen geld maar een goedgevulde verjaardagsbox.

Lionsclub Amsterdam ‘t IJ wil dat ieder kind een verdiende verjaardag krijgt. De kinderen weten niets van stichting Jarige Job waardoor het de ouders zijn die hun kinderen een mooie verjaardag bezorgen. De verjaardag wordt dus voor het hele gezin een feestdag! Stichting Jarige Job werkt samen met de voedselbank om er zeker van te zijn dat die ouders ondersteund worden die dat het meest nodig hebben. Van de gezinnen die daar geregistreerd staan is het duidelijk dat ze in financiële nood verkeren.

Donatie
Met uw donatie maken wij zoveel mogelijk kinderen blij. Elk kind verdient een  fijne verjaardag!

Inhoud van een Verjaardagsbox:

  • Cadeau (Meerdere cadeaus zodat het broertje/zusje ook een cadeau kan geven)
  • Lekkers voor thuis (worstjes, drinken, snoepzak)
  • 30 traktaties voor in de klas
  • Traktatie voor de meester of juf
  • Versieringen voor thuis (slingers, ballonnen, bekertjes, bordjes, servetten enz.) taart van te maken)
  • Slagroom, glazuur, kaarsjes voor op de cake
  • Cake, slagroom, glazuur, kaarsjes (taart is niet houdbaar vandaar cake met alle ingrediënten om er zelf een mooie taart van te maken)

Meer info:
Website: http://www.jarige-job.nl
Twitter: @Jarige_Job
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Stichting-Jarige-Job/427519053950678

wijn drinken voor het goede doel Poezenboot 1De poezenboot Amsterdam – Voor een veilig onderkomen voor zwerfkatten
Voor een veilig onderkomen voor zwerfkatten.

Het is het enige dierenasiel in Nederland dat letterlijk in het water ligt. Het opvangadres in de Amsterdamse grachtengordel is inmiddels uitgegroeid tot een bezienswaardigheid en is bekend over de hele wereld. Al sinds 1966 worden hier vondelingen en afstandskatten in Amsterdam opgevangen. Ze krijgen de nodige medische zorg, veel aandacht en de verzorgers gaan op zoek naar een warm, liefdevol nieuw thuis.

Jaarlijks vangt de Poezenboot zo’n 350 katten op. Deze worden vrijwel allemaal weer herplaatst. Maar soms lukt dat niet. Bijvoorbeeld omdat de kat extreem bang is, of omgang met mensen niet gewend is. In dat geval vindt de kat een permanent thuis op de boot. Deze katten kunnen gesteund worden door hen financieel te adopteren.

Donatie
De Poezenboot ontvangt geen subsidie en is voor haar werk geheel afhankelijk van donaties. Lionsclub Amsterdam ‘t IJ omarmt deze stichting en zal met jullie donatie voer, speeltjes, kranten en medicijnen doneren.

wijn drinken voor het goede doel Poezenboot 2Meer info
Website: http://www.poezenboot.nl
Twitter: @depoezenboot
Facebook: https://www.facebook.com/DePoezenboot

Welke wijnen kun je bestellen?

De We Serve Bubbles-actie omvat niet alleen lekkere Bubbels, maar ook rode en witte wijn. De verschillende wijnen die je kunt bestellen, zijn:

Vorig jaar proefden wij al de Hungaria Rosé Extra Dry, de Chapel Hill Pinot Noir en de Chapel Hill Sauvignon Blanc, en wij waren enthousiast over de wijnen!

Wil je wijn bestellen en zo de verschillende goede doelen steunen, klik dan hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.