Wijn documentaire – De Wijnindustrie (1)

Wijn - docuBerry Brothers & Rudd wordt beschouwd als de oudste en chicste wijnhandelaar ter wereld. Deze Britse wijnhandel, opgericht in 1698, verkoopt de beste en duurste wijnen van over de hele wereld aan de superrijkste mensen die er op deze aardbol rondlopen. Naast de wijnhandel, slaat Berry Brothers & Rudd ook wijn op, organiseert het wijnproeverijen en heeft het ook een wijnschool. Berry Brothers & Rudd heeft vijf Masters of Wine (MW) in haar gelederen heeft en dat is uniek.

Documentaire over de wijnindustrie

In mei 2008 heeft een team van Berry Brothers & Rudd, waaronder Jasper Morris (MW), Alun Griffiths (MW), Simon Field (MW) en David Berry Green, een documentaire gemaakt over de stand van zaken van de huidige wijnindustrie, de ontwikkelingen die zullen gaan plaatsvinden en de toekomst van wijn. Zo werd er bijvoorbeeld voor 2058 voorspeld dat China dan ’s werelds grootste producent is, dat druiven geteeld gaan worden op in de zee drijvende wijngaarden en de honingbijen fouten in wijn kunnen gaan opsporen.

In deze documentaire, die uit drie delen bestaat, krijg je een kijkje achter de schermen van Berry Brothers & Rudd, een wijnhandel die oorlogen, bommen, koningen en koninginnen overleefden, maar nu aankijkt tegen een financiële crisis en merkt dat deze crisis diep doorbijt. De documentaire is, zonder het destijds te weten, een kroniek van de veranderende wereldorde. In deze mooie documentaire word je meegenomen in de wereld van de superrijken, excentrieken en ambitieuze kasteeleigenaren en de handel in de duurste wijnen ter wereld.

Het is een lange documentaire met drie afleveringen van bijna een uur dus je moet er wel even rustig de tijd voor nemen, maar dat is het zeker waard. Vandaag vind je hier het eerste gedeelte dat voornamelijk over Berry Brothers & Rudd zelf gaat en morgen en overmorgen vind je hier de twee andere delen. Deze documentaire is een absolute aanrader!

Documentaire – De wijnindustrie deel 1

http://www.youtube.com/watch?v=96Kb7jdhC7M&feature=player_embedded

Andere filmpjes 

Chateau Pavie
Chateau Coutet
Chateau Doisy-Vedrines
Chateau d’ Yquem
Chateau Cos d’Estournel
Chateau Lafite-Rothschild
Chateau Mouton-Rothschild
Chateau Ducru-Beaucaillou
Chateau Palmer
Chateau Margaux
Chateau la Louvière
Chateau Smith Haut la Fitte

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.