Wijn documentaire – De Wijnindustrie (2)

Wijn - docuGisteren publiceerden we hier op Wijnbloggers.nl al het eerste gedeelte van deze driedelige documentaire over de wijnindustrie die in 2008 is gemaakt door het team van Wijnhandel Berry Brothers & Rudd en door BBC Four is uitgezonden.

In het eerste gedeelte kreeg je een kijkje achter de schermen van deze wijnhandel die wordt beschouwd als oudste (opgericht in 1698!) en chicste handelaar ter wereld. Naast de handel, slaat Berry Brothers & Rudd ook wijn op, organiseert het proeverijen en heeft het ook een wijnschool. Berry Brothers & Rudd heeft vijf Masters of Wine (MW) in haar gelederen heeft en dat is uniek.

Documentaire over de wijnindustrie

In mei 2008 besloot het team van Berry Brothers & Rudd, waaronder Jasper Morris (MW), Alun Griffiths (MW), Simon Field (MW) en David Berry Green, een documentaire te maken over de stand van zaken in de huidige wijnindustrie. Ook kijken ze in deze documentaire naar de ontwikkelingen die zullen gaan plaatsvinden en de toekomst van wijn.

Zoals gisteren al gezegd, is het een lange documentaire die uit drie gedeelten bestaat. Elke aflevering duurt ongeveer een uur, maar is het zeker waard om te kijken.

In deze tweede aflevering van vandaag word je meegenomen naar Chateau Margaux in de Bordeaux, Frankrijk en zie je hoe het er aan toe gaat op dit chateau. Je ziet hoe er gewerkt wordt op de wijngaarden, hoe de wijn gemaakt wordt, de indrukwekkende wijnkelders, hoe het er aan toegaat op een veiling,  maar ook komt de wijnmaker aan het woord en zie je hoe het chateau druivenplukkers aanneemt. En natuurlijk komt eigenaresse Corinne Mentzelopoulos ook aan het woord over haar chateau, dat haar, door haar vader, in de schoot geworpen werd. Dit is echter maar een korte opsomming van wat er in deze tweede aflevering te zien is. Ik heb er in ieder geval van genoten. Jij ook?

De Wijnindustrie deel 2

http://www.youtube.com/watch?v=66DFOA5D874&feature=player_embedded

Andere filmpjes 

De Wijnindustrie deel 1
Chateau Pavie
Chateau Coutet
Chateau Doisy-Vedrines
Chateau d’ Yquem
Chateau Cos d’Estournel
Chateau Lafite-Rothschild
Chateau Mouton-Rothschild
Chateau Ducru-Beaucaillou
Chateau Palmer
Chateau la Louvière
Chateau Smith Haut la Fitte

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.