Zwoele zomerse wijn cocktails van Barefoot

Zomerse wijn cocktail Barefoot

Nu de temperaturen in Nederland beginnen op te lopen, bekruipt ons langzaam maar zeker het zomergevoel. Zeker als je naar buiten kijkt en je blauwe lucht ziet en het zonnetje wat je al stralend tegemoet lacht. Wijnmerk Barefoot wil ons met de Barefoot cocktails nog meer in een zomerse stemming brengen.

Sinds 2011 zijn de wijnen van het Californische Barefoot in Nederland te verkrijgen en onder leiding van wijnmaakster Jennifer Wall maakt dit wijnmerk lichte wijnen. Jennifer Wall en Barefoot maken zich overigens niet alleen druk om wijn, maar zijn ook zeer maatschappelijk betrokken en steunt wereldwijd lokale non-profit organisaties onder het motto: “Giving back is what’s at our heart and sole”. Zo ondersteunt Barefoot in Nederland Zeehondencrèche Pieterburen en de Surfrider Foundation Holland en organiseerden ze vorig jaar een grote strandschoonmaak.

Zwoele zomerse wijn cocktails

Nu de temperaturen oplopen, is het heerlijk om een lekkere, frisse, verkoelende cocktail te drinken, terwijl je met je voeten in het water bungelt, de bbq in de tuin heerlijke geuren verspreid of als je gewoon lekker op je loungeset van het zonnetje ligt te genieten. Barefoot geeft dan ook een aantal suggesties voor cocktails die gemaakt kunnen worden van hun wijnen.

Wijn cocktail Down the Aisle

Zomerse wijn cocktail Barefoot Down the Aisle Wijn CocktailDown the Aisle is een verfrissende Barefoot cocktail op basis van de White Zinfandel Rosé. Met tonen van ananas, peer en zongerijpte aardbeien is deze cocktail een perfect match voor bij de bbq.

Zo maak je de Down the Aisle:

60 ml Barefoot White Zinfandel Rosé
25 ml gin
3 schijfjes komkommer
20 ml citroensap
3 aardbeien
20 ml limonadesiroop

Doe alle ingrediënten (behalve de limonadesiroop en ijsblokjes) in een cocktailshaker. Goed shaken gedurende één minuut. Doe de ijsblokjes in een cocktailglas en schenk de cocktail hierover uit.Top de cocktail af met een scheutje limonadesiroop en garneer de glazen met een paar aardbeien en schijfjes komkommer.

Zomerse wijn cocktail BeachcomberWijn cocktail Beachcomber

De Beachcomber wijn cocktail wordt gemaakt van Pinot Grigio: een witte wijn met tonen van groene appel, limoen en met een ondertoon van witte perzik. Frisse tonen die het goed zullen doen op ieder zomers feestje.

Zo maak je de Beachcomber:

1 fles Barefoot Pinot Grigio
900 gr ananas in stukjes
700 ml kokosmelk
Partjes ananas ter garnering

Mix de ingrediënten in een blender, mix tot een gladde massa en verdeel het over 12 glazen. Garneer de glazen met een schijfje ananas et voilà: de perfecte tropische cocktail!

De wijnen van Barefoot zijn onder meer te verkrijgen bij: By the Grape, Jumbo, Plus

Wat is jouw favoriete wijn cocktail voor de zomer?

Bron: Persbericht

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.