Infographic: Wijn Bourgogne – cijfertjes en weetjes

Wijn Bourgogne – cijfertjes en weetjes

Frankrijk Wijn Bourgogne cijfers 2011In navolging van het artikel over lokale wijnboeren uit de Bourgogne die boos waren over de verkoop van een historische chateau met wijngaarden aan een Chinese zakenman/casinomagnaat én het nieuws dat de de Chinezen de Franse wijnmarkt er bijna bovenop hebben geholpen, werd ik nieuwsgierig naar cijfertjes en weetjes over de Bourgondische wijnmarkt. En wonder boven wonder vond ik mooie infographic met cijfers uit 2011 over deze Bourgondische wijnmarkt.

De makers van deze infographic, WineFolley (een erg leuke site met veel weetjes, basics en artikelen over wijn) laten in onderstaande infographic zien dat hoewel je de Bourgogne, de geboorteplaats van pinot noir vaak associeert met rode wijn, er meer witte wijn geproduceerd wordt dan rode wijn. In totaal werden er in 2011 199 miljoen flessen Bourdondische wijn verkocht en van deze 199 miljoen flessen werden er 5 miljoen (ca. 3 procent) weggegeven ter promotie van de Bourgondische wijn.

Ook waren de makers, net als ik, benieuwd naar de kopers van Bourgondische wijn. Zijn het de Chinezen, de Amerikanen, wij Nederlanders of de Fransen zelf? En welke markten groeien het hardst? En inderdaad hier komen de Chinezen de hoek om kijken, want de export naar HongKong & China is tussen 2010 en 2011 bijna verdubbeld. Er werden zo’n 1,7 miljoen flessen wijn uit de Bourgogne verkocht en dat leverde 25,4 miljoen euro’s op (gemiddeld 14,53 euro per fles).

Ook vergeleken de makers de totale wijnproductie van de veel kleinere Bourgogne met de totale wijnproductie van de Nappa Valley en je raadt het vast al…

Wijn Bourgogne

wijn bourgogne wijn statistieken Bourgondische wijnen 2011 infographic

[ Klik hier voor een grotere afbeelding ]

Bron: WineFolley

Andere infographics over wijn:

Infographic: Wijn proeven, doe je zo!
Infographic: De geschiedenis van wijn
Infographic: Volgende halte Pouilly Fuissé
Infographic: Wijngeschiedenis van Zuid-Afrika
Infographic: Mousserende wijnen maken
Infographic – Je eigen wijnglazen ingooien
Infographic: Italiaanse wijnen & spijzen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.