Wijn Blog Top 5 best gelezen artikelen mei 2014

Wijn Blog top 5 - Meest gelezen Wijn Blog artikelen Mei 2014Een nieuwe maand is begonnen, dus tijd om terug te kijken op de vorige maand. Welke 5 Wijn Blog artikelen werden er in mei op Wijnbloggers het meeste gelezen? We hebben de 5 meest gelezen Wijn Blog artikelen van Mei 2014 voor je op een rijtje gezet….

Wijn Blog Top 5 best gelezen artikelen

Naast onze Rode Wijn Top 20Witte Wijn Top 10Rosé Top 10 en onze Champagne Top 5, die erg goed gelezen worden, hebben we in de  maand mei nog andere artikelen die veel gelezen zijn. Voor deze  Wijn Blog Top 5 best gelezen artikelen kijken we naar hoe vaak een artikel is gelezen. Hierbij de Wijn Blog Top 5 artikelen van afgelopen maand.

Wijn Blog Top 5 Mei 2014 - goede wijn - slechte wijn door Ella KlatteGoede wijn, slechte wijn en waarom ik nooit meer een flesje cadeau krijg… door Ella Klatte

Dat is het enige jammere van vinoloog zijn. Dat je dus geen flesjes wijn van vrienden meer cadeau krijgt. Waar ik vroeger bij etentjes en verjaardagen nog leuk kon scoren. Want ik stond bekend als liefhebber. Nu ben ik professional. Dan krijg je bloemen of chocola. Ook leuk hoor. Maar wel even wennen. Denk dat ze bang zijn met de miskoop van de eeuw aan te komen. Of dat ik elk nipje wijn uitgebreid ga analyseren. Of dat ik alleen maar high-end dure slokken neem. Niets is minder waar.

Lees verder

Wijn Blog Top 5 Mei 2014 - Nederlandse wijngaarden - SlingehorstNederlandse wijngaarden: Wijngaard Slingehorst door Arie Benda

Nederland kent ondertussen bijna 200 wijngaarden. Door de introductie van nieuwe druivenrassen in de jaren ’90 is de wijnbouw in Nederland in een stroomversnelling terecht gekomen. Van de enkele tientallen Nederlandse wijngaarden, die Nederland rond de jaren ’90 rijk was, is dit aantal gegroeid tot bijna 200. De totale oppervlakte aan Nederlandse wijngaarden wordt geschat op ca. 240 hectare. In bijna alle provincies in Nederland wordt de wijnbouw bedreven. 200 Nederlandse wijngaarden! Reden voor Wijnblogger Arie Benda om eens op bezoek te gaan bij de Nederlandse wijngaarden.Vandaag: Wijngaard Slingehorst in Groenlo.

Lees verder...

Wijn Blog Top 5 Mei 2014 - Rosé Wijn Domain de L’Amaurigue 2013 - Gall&Gall - wijngaarden Rosé Wijn Domain de L’Amaurigue 2013 – Gall&Gall door Ron Jansen

Heerlijk zomerweer dus tijd voor een rosé en wel de rosé wijn van Domain de L’Amaurigue 2013 van Gall & Gall. In het zonnetje is het heerlijk toeven deze zaterdag en een lekker koel glas rosé Domain de L’Amaurigue 2013 is een welkome verkoeling. Heerlijk fris en fruitig, met de bekende geuren uit de Provence en ik waan mij echt in Frankrijk, terwijl ik toch echt in Utrecht ben.

Lees verder

Wijn Blog Top 5 Mei - Asperges en wijn - Combinatie tipsWelke wijn drink je bij asperges?

Asperges ze zijn er weer! Niets zo lekker als dit ‘witte goud’, de ‘parel van het land’ of ‘De koningin van de groente’, zoals asperges ook genoemd worden. Niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Maar… asperges en wijn? Wat is lekker? Welke wijn combineert goed met wijn?

La Tour des Dames Voignier 2013

Volgens het Brabants Asperge Genootschap is de perfecte wijn bij asperges: La Tour des Dames Viognier 2013 (Languedoc, Frankrijk). Ieder jaar kiest het Brabants Genootschap de Aspergewijn van het jaar. Tijdens een professionele wijnproeverij is La Tour des Dames Viognier 2013 gekozen tot de Aspergewijn 2014.

Maar welke wijnen kun je nog meer drinken bij Asperges?

Lees verder

Wijn Blog Top 5 Mei 2014 - Houdbaarheid wijn na openen flesHoudbaarheid van wijn

Hoe lang kun je een fles wijn bewaren als deze geopend is? Vaak gaat een fles wijn niet in één keer leeg en het is zonde om de wijn die nog in de fles achterblijft weg te moeten gooien. Maar hoe lang is de wijn dan nog lekker om te drinken? En is er verschil in bewaren tussen rode, witte en rosé wijn? Kortom, hoe zit het met de houdbaarheid van wijn als de fles geopend is en voorkom je dat je je fles weg kunt schenken in de gootsteen?

Lees verder

Ben je wijnliefhebber én vind je het leuk om te schrijven? Dan zouden wij het van Wijnbloggers ontzettend leuk vinden om je hier op Wijnbloggers.nl te verwelkomen als blogger. Lijkt het je leuk om te bloggen, laat het ons dan weten en mail naar natasja@wijnbloggers.nl

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.