Wijn Blog Top 5 best gelezen artikelen juni 2014

Wijn Blog top 5 Wijn artikelen Januari

Wat is de maand juni omgevlogen. Het is alweer juli. Vooral door het WK lijken de afgelopen weken omgevlogen te zijn. En wat hebben we kunnen genieten van het Nederlands Elftal, met als bekroning een derde plaats. Gisteravond werden de Brazilianen met mooi voetbal verslagen door Oranje en konden we zien hoe onze voetballers een medaille omgehangen kregen. Misschien niet de prijs waar zij op gehoopt hadden, het was zeker niet de prijs, die in Nederland verwacht werd, want de verwachtingen waren niet hoog dit WK. Wij van Wijnbloggers hebben in ieder geval genoten en zijn zeker trots!

Maar goed wij zijn een wijn blog en geen voetbalblog, dus terug naar de wijn! Vandaag willen we nog even terugkijken op de maand juni met onze maandelijkse Wijn Blog Top 5. Oftwel, welke wijn blog artikelen werden er in de maand juni het meest gelezen? We hebben deze artikelen op een rijtje gezet… 🙂

Wijn Blog Top 5 Juni 2014

Wijn Blog Top 5 Juni:  proefnotitie rode wijn Bock 2011Rode Wijn Cabernet Franc 2011 van Bock uit Hongarije door Ron Jansen

Afgelopen weekend hebben wij van Wijnbloggers ons gewaagd aan de Rode Wijn Cabernet Franc 2011 van wijnboer Bock uit Hongarije. Deze rode wijn is een stevige en smaakvolle Cabernet Franc wijn uit 2011, welke je zeker nog een paar jaar kunt bewaren. Mooie concentratie fruit, tannines en heerlijke smaken.

Hongarije wijnland?

Hongarije produceert een zeer grote verscheidenheid aan wijnen, wat voornamelijk te danken is te danken aan de vele verschillende druivenrassen. In Hongarije wordt ongeveer 130.000 hectare aan wijnbouw besteed, en daarvan is 65-75 procent bestemd de witte wijnen, de rest is overwegend rood. De belangrijkste witte druivenrassen zijn de Olasz (= Welschriesling), Furmint, Harslevelü en Kéknyelü. De meest aangeplante blauwe druif is de Kadarka (dat is dezelfde druif die in Bulgarije ‘gamza’ wordt genoemd), gevolgd door de Kékfrancos (= blaufränkisch).

Lees verder

Wijn Blog Top 5 - Nederlandse wijngaarden - Domein De Linie 1Nederlandse wijngaarden: Domein De Linie (1) door Arie Benda

Wijnbouw komt in Nederland al jaren voor. Vanaf de jaren ’90 is de wijnbouw in Nederland in een stroomversnelling terechtgekomen. Onder andere door de introductie van nieuwe druivenrassen, die beter in ons klimaat kunnen gedijen. Van de enkele tientallen Nederlandse wijngaarden, die Nederland rond de jaren ’90 rijk was, is dit aantal gegroeid tot bijna 200. De totale oppervlakte aan Nederlandse wijngaarden wordt geschat op ca. 240 hectare. In bijna alle provincies in Nederland wordt de wijnbouw bedreven.

200 Nederlandse wijngaarden! Reden voor Wijnblogger Arie Benda om eens op bezoek te gaan bij de Nederlandse wijngaarden. Vandaag het eerste deel van het bezoek aan Domein De Linie in Made (Noord-Brabant).

Lees verder

Wijn Blog Top 5 Juni: Hoe de verschillende smaken effect hebben op wijn...!Zoet, zuur, zout, gastronomie en wijn? door Ella Klatte

Is gastronomie een wetenschap? Of op goed geluk wat gerommel in de keuken. Kan iedereen het ook leren?

Ben bezig met de wijn-spijs opleiding bij de Echoput. Onder de bezielende leiding van de enige, echte hoogleraar gastronomie in Nederland. En potverdorie, wat is dat moeilijk en interessant. Belangrijke vraag is ‘wat is gastronomie eigenlijk?’ Volgens de dikke van Dale betekent het ‘fijne kookkunst’. Daar kan ik dus niets mee. Het blijft dan een mistig gerommel in de keuken. Ik zie het meer als een wetenschap van smaak en proeven. Zodat je ook kunt onderzoeken en benoemen.

Lees verder

Wijn Blog top 5 - Juni 2014: Witte wijn Gazerra - wijngaarden SiciliëWitte Wijn Gazerra Terre Siciliane IGT Pinot Grigio 2013 door Natasja Jansen

Wie ons al langer volgt, weet dat we vaak erg gecharmeerd zijn van Italiaanse wijnen. De Top 4 van onze Rode Wijn Top 20 wordt gedomineerd door Italiaanse wijnen en ook in onze Witte Wijn Top 10 zijn vier Italiaanse witte wijnen terug te vinden. De enorme verscheidenheid die de wijnen uit Italië bieden, geven je de kans om mooie pareltjes te ontdekken. Reden voor Wijnbloggers om een aantal Italiaanse witte wijnen aan een test te onderwerpen! 🙂 Vandaag de Siciliaanse witte wijn Gazerra Terre Siciliane IGT Pinot Grigio 2013.

Lees verder

Wijn Blog Top 5 Juni - Prosecco - DOCG-gebiedProsecco, lekker voor de zomer door Redactie

Prosecco, de mousserende wijn uit Italië is een heerlijke wijn voor de zomer. Lekker fris, niet te moeilijk, over het algemeen minder prijzig dan champagne en altijd feestelijk als een fles Prosecco met een ‘plop’ opengaat. Wereldwijd is Prosecco ongekend populair en de populariteit van Prosecco groeit en groeit. Maar wat is Prosecco nu precies?

Wat is Prosecco?

Prosecco is dé mousserende wijn uit Italië. Prosecco wordt gemaakt van Prosecco-druiven. De officiële naam van deze druiven is Glera. Omdat in de volksmond de Glera-druiven altijd Prosecco-druiven werden genoemd, raakte de benaming Glera ietwat in de vergetelheid. Met de toekenning in 2009 van de DOCG- en DOC-status in Italië aan Prosecco ging de naam Glera weer een belangrijke rol spelen.

Lees verder

Wil jij ook in de Wijn Blog Top 5 van Wijnbloggers.nl? Meld je dan aan als Wijnblogger!

Op de hoogte blijven van nieuws uit de wijnwereld, lekkere wijnen en leuke wijnproeverijen, volg Wijnbloggers ook op Facebook of Twitter!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.