Wijn Blog Top 5 best gelezen artikelen februari 2014

Wijn Blog top 5 Wijn artikelen JanuariDe maand maart is begonnen! De lente nadert; de temperaturen stijgen, de krokussen en narcissen bloeien en vanavond gaat de klok een uur vooruit. Wij van Wijnbloggers hebben zin in de lente! Maar voordat we over gaan tot meer lente-gejubel, willen we toch nog even terugkijken naar de maand februari. Ook in de maand februari zijn er op Wijnbloggers natuurlijk weer een heleboel wijn blog artikelen verschenen, maar welke artikelen over wijn zijn nu het meest gelezen? Je leest het in onze Wijn Blog Top 5 van de meest gelezen wijn blog artikelen!

 

 

Wijn Blog Top 5 Februari 2014

Top 5 Wijn Blog artikelen - Rode wijn vermindert kans op diabetesRode wijn vermindert kans op diabetes

Zoals we vorige maand al een aantal keren (juichend) schreven dat wij van Wijnbloggers wel houden van onderzoeken die aantonen dat er niets mis mee is om dagelijks een glaasje rode wijn te drinken. Vorige maand bleek al uit een onderzoek dat je van wijn niet dikker wordt en bleek ook dat rode wijn de kans op het krijgen van een depressie vermindert. Dat is nieuws, wat wij graag horen!

En wederom is er een studie gepubliceerd, waaruit blijkt dat het drinken van rode wijn goed is voor de gezondheid. Overigens werd in dit onderzoek niet alleen de effecten van rode wijn onderzocht, maar ook van chocolade en met dezelfde uitkomst! Ook niks mis mee, ben dol op chocolade en wat dacht je van de combi rode wijn en chocolade!?!

[ Lees verder…]

Wijn blog Top 5 - Languedoc-Roussillon bij Proefnotitie Witte Wijn Villa Blanche Chardonnay 2012Witte Wijn Villa Blanche Chardonnay 2012 – Proefnotitie

Deze witte wijn heb ik voor de eerste keer gedronken in het driesterrenrestaurant van Jonnie Boer, de Librije in Zwolle. Ik was daar in 2013 met mijn vriendin en we hadden bij een prachtig diner een wijnarrangement genomen, waar deze witte wijn tussen zat. Ik was gelijk verkocht, wat een fantastische Chardonnay!

[Lees verder…]

Wijn Blog Top 5 - Italiaanse wijn - wijngaarden ItaliëItaliaanse wijn, diversiteit alom

La Bella Italia, de vakantiebestemming van vele Nederlanders in de zomer om daar heerlijk te genieten van de Italiaanse keuken en de Italiaanse wijnen. Italië kent een enorme verscheidenheid aan wijnen. Niet zo gek, aangezien in alle uithoeken van Italië wijngaarden te vinden zijn. Van de zuidelijke Alpenhellingen tot in het puntje van de laars zijn er talloze wijngaarden te vinden. Italië is, samen met Frankrijk, het land dat de meeste liters wijn produceert.

[Lees verder…]

Wijn Blog Top 5 - Proefnotitie - Rode Wijn DdG 2006Rode wijn Domaine du Gaec 2006 – Proefnotitie

Deze rode wijn heb ik voor het eerst gedronken tijdens een vakantie in de Loire, zo’n drie jaar geleden en behoort nog steeds tot mijn lijst met favoriete rode wijnen. In deze proefnotitie vind je een omschrijving van de wijn, het wijnhuis, de gebruikte druivensoorten en natuurlijk een beschrijving van de verschillende aroma’s van de wijn.

[Lees verder…]

Wijn Blog Top 5 Valentijnsdag SpecialDe Valentijnsdag Special

Morgen is het Valentijnsdag en hoewel de animo voor Valentijnsdag terugloopt, willen wij van Wijnbloggers deze dag toch niet ongemerkt voorbij laten gaan. Misschien behoren wij wel tot de 25 procent van de Nederlanders die elk moment aangrijpen om de liefde te vieren :).

Natuurlijk is Valentijnsdag een dag vol commercie, maar ik denk dat de meeste mensen het stiekem toch leuk vinden om iets te krijgen. Het is toch best spannend om morgen een kaartje in de bus te vinden van een anonieme liefde met alle dingen daar omheen; het gepuzzel van wie dat kaartje nu kan zijn? Of het feit dat je partner, na nooit iets gedaan te hebben met Valentijnsdag nu, ineens met een mooie bos bloemen voor je neus staat of je verwent met een romantisch dinertje? Hoe vaak gebeurt dat anders?

[Lees verder…]

Wil jij ook in de Wijn Blog Top 5 van Wijnbloggers.nl? Meld je dan aan als Wijnblogger!

Op de hoogte blijven van nieuws uit de wijnwereld, lekkere wijnen en leuke wijnproeverijen, volg Wijnbloggers ook op Facebook of Twitter!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.