Wijn bezoek aan de Moezel

wijn bezoek moezelVoor onze online wijnwinkel was ik vorige week twee dagen in het Moezelgebied onderweg. Ik ben mijn reis begonnen in Saarburg bij het wijnhuis Hermann Lütz, die produceert echt hele mooie Rieslings. Van Hermann Lütz ben ik in Saarburg naar het wijnhuis Christoph Müller gereden, bekend om haar prachtige Weißburgunder. Christoph is een wijnboer die kwaliteit veruit het belangrijkste vindt en dat is de reden waarom hij zo´n goede reputatie heeft.

Radarwarner

Met een volledig goed humeur, na twee zulke goede afspraken in een prachtige omgeving, ging ik over de B51 naar Trier. Ik was in volle gedachte van de mooie wijnen die ik had geproefd en die ik zou gaan proberen in Trier, dat ik niet door had dat ik sneller bleek te rijden dan toegelaten, ook omdat er vrijwel geen verkeer op de weg was. Kort voor Könen reed ik veel te snel langs een verborgen snelheidscontrole. Mijn snelheid was 31 kilometer boven de maximumsnelheid. € 148,50 boete en een punt in Flensburg was het resultaat. En daarnaast was mijn zeer goede stemming ver weg. Een ding heb ik me direct voorgenomen, ik schaf me, wanneer ik weer terug ben van mijn moezelwijn bezoek, een legale radar detector (hier in Duitsland wordt dat een Radarwarner genoemd) die me tijdig voor laser- en radarcontroles waarschuwt.

Mooie wijn

Met vertraging en een niet al te best humeur kwam ik in Trier bij wijnhuis Deutschherren aan. Na enkele van de mooie rieslings daar werd mijn stemming ook enigszins beter. Mijn laatste stop van de dag was het wijnhuis Bischöfliche Weingüter, in Trier. Hier werd ik uitgenodigd om naast wijn te proberen, ook te eten en te blijven overnachten. De Grauburgunder und die Spätburgunder zijn echt een droom. Deze korte wijnreis door een kleine hoek van het Moezel gebied was een groot succes en de online wijnwinkel wordt in de toekomst voorzien van een aantal nieuwe mooie kwaliteitswijnen uit de Moezel. De reis was nog mooier en beter geweest wanneer ik een legale radardetector meegenomen had. De volgende reis is dit een onderdeel van mijn standaard uitrusting.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.