Wijn beurs ProWein 2013 internationaler dan ooit

Wijn beurs ProWeinDeze week vond de grote internationale wijnbeurs ProWein plaats in Düsseldorf. 4783 exposanten uit 48 verschillende landen zagen in 3 dagen tijd 44.000 bezoekers, afkomstig uit de hele wereld aan zich voorbij trekken.

Met dit jaar 44.000 bezoekers steeg het aantal bezoekers opnieuw (ProWein 2012: 40.667 bezoekers). De bezoekers waren met name afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en de Benelux. De organisatie zag een stijgend aantal bezoekers vanuit Frankrijk, Spanje en Italië, maar ook het bezoekersaantal uit Noord-Amerika en Azië nam toe.

“Het aantal bezoekers, afkomstig uit de hele wereld, is sterk toegenomen. Met een stijging van zes procent, vormen de internationale bezoeker nu 40 procent van het totale aantal bezoekers”, zegt Hans Werner Reinhard, adjunct-directeur van Messe Düsseldorf. “Het bevestigt de reputatie van ProWein als toonaangevend en internationale ontmoetingsplaats voor de wijn- en sterke drankindustrie.”

50 procent van de bezoekers is afkomstig uit de internationale groothandel en detailhandel, maar ook professionals uit de horeca komen naar de beurs. 70 procent van de bezoekers bekleedt een managementpositie.

Wijnlanden vertegenwoordigd

Op ProWein 2013 waren bijna alle wijnlanden vertegenwoordigd. Zo waren er wijnproducenten uit China, het Verenigd Koninkrijk, Tunesië en Libanon, maar natuurlijk ook de klassieke Europese wijnlanden waren op de beurs te vinden. De belangstelling voor de wijnlanden was natuurlijk groot, maar men zag een toenemende interesse in wijnlanden als Australië, Chili en Nieuw-Zeeland.

wijn proeven ProWein 2013Toegevoegde waarde

ProWein biedt, naast een enorm overzicht van allerlei (internationale) wijnen en gedistilleerde dranken, ook de toegang tot een schat aan kennis. Meer dan 300 verschillende kennissessies werden tijdens ProWein aangeboden. Thematische wijnproeverijen, lezingen over handelsroutes, marktontwikkelingen, de achtergronden van de huidige trends, etc; allerlei onderwerpen kwamen tijdens de kennissessies aan bod.

ProWein China

Dit jaar zal voor het eerst ook een ProWein in China georganiseerd gaan worden. Van 13 tot en met 15 november zal deze grote beurs gehouden worden in Shanghai. En ook hiervoor is de animo groot. Er hebben zich al veel exposanten aangemeld uit landen als Argentinië, Chili, Duitsland, Griekenland, Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje, Zuid-Afrika, Oostenrijk en de Verenigde Staten.

In Duitsland zal volgend jaar ook gewoon weer de ProWein worden georganiseerd, 23 tot en met 25 maart, en wel met een special tintje, want de Düsseldorfse ProWein viert volgend jaar haar 20-jarig bestaan.

Impressie ProWein 2013

 Bron: Persbericht 

Foto’s afkomstig van de website van ProWein

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.