Wijn apps voor proefnotities en wijn & spijs

wijn app Wijn apps zijn er, in de verschillende marketplaces voor apps, in allerlei soorten en maten. Zo zijn er wijn apps waarmee je proefnotities kunt maken, maar ook wijn apps waarmee je wijn en spijscombinaties kunt opzoeken, je van alles en nog wat over wijn kunt lezen en daarmee wijnkennis kunt opdoen of wijn apps, waarmee je deze wijnkennis weer kunt testen. En natuurlijk zijn er wijn apps waarmee je bij wijnwinkels wijn kunt bestellen.

Wij van Wijnbloggers houden wel van apps en natuurlijk van wijn dus wat is dan leuker dan het combineren van deze twee dingen: Wijn apps. Daarom hebben wij verschillende wijn apps uitgetest en onze bevindingen vind je vandaag hier. We hebben de apps ingedeeld in verschillende categorieën: Apps waarmee je proefnotities kunt maken, apps voor het combineren van wijn en spijs, apps waarmee je wijnkennis kunt op doen, wijn apps waarmee je je wijnkennis kunt testen én een categorie van alles wat. Bij elke wijn app vind je een korte beschrijving (wil je meer weten over de wijn app, klik dan op de link; daar vind je een uitgebreide review van de app) en natuurlijk wat wij er van vonden. (Apps worden met grote regelmaat geüpdatet dus het kan zijn dat een app ondertussen meer functionaliteiten heeft gekregen (of verbeterd is) sinds het tijdstip waarop wij de wijn app hebben beoordeeld.)

Ook vind je een link naar de wijn app in Itunes en/of Google play, zodat je de app snel en eenvoudig kunt vinden en downloaden.

Wijn apps voor het maken van proefnotities

vivinoVivino

Met deze wijn app van Vivino kun je een foto maken en dan krijg je allerlei informatie over deze wijn. Welke druivensoorten, het gebied, serveertips, maar ook met welke gerechten deze wijn goed te combineren is. Ook kun je je eigen bevindingen toevoegen aan een wijn en je kunt ook zien wat andere mensen van deze wijn vonden.  De app is een soort persoonlijke wijnorganizer

Vinden wij deze wijn app een aanrader? Een ja… Hoewel we de wijn app goed vinden, misten we wel een aantal zaken en hadden we sterk het idee dat de app vooral op de Amerikaanse markt gericht is. Maar eerlijk is eerlijk, het is de wijn app die wij wel veel gebruiken.

iTunes: Vivino
Google play: Vivino

 Wine NotesWine Notes

De wijn app Wine Notes was de eerste wijn app die we uit probeerden en deze wijn app legde gelijk al de lat al heel erg hoog voor de andere wijn apps die nog op het testlijstje stonden. Wine Notes is een app waarmee je proefnotities kunt maken. Deze app ziet er grafisch mooi uit en heeft allerlei leuke dingetjes. De kleur van de wijn en de zuurgraad geef je aan door middel van een verschuifbare balk, als de wijn aroma’s heeft van kers dan geef je dat aan door middel van op een plaatje van kers te drukken.

Het toevoegen van een proefnotitie is eenvoudig, je kunt ook goed zoeken binnen je eigen proefnotities en natuurlijk kun je een foto toevoegen, barcode scannen en je bevindingen delen via verschillende sociale netwerken.

Vinden wij deze wijn app een aanrader? Ja!

iTunes: WineNotes

wijn app wijndagboekWijndagboek

Wijndagboek is een wijn app met een oranje tintje, want deze app is gemaakt door de Nederlander René van Mil. Met deze app kun je, net als bij vele andere apps, proefnotities maken van de wijnen die je proeft. Je kunt een foto toevoegen, streepjescodes scannen en je bevindingen delen via Twitter, Facebook, email (pdf) of SMS. Aan de hand van sterretjes kun je je waardering voor een wijn aangeven en ook kun je voorraad op peil houden met deze app. Deze app kost  €1,79.

Vinden wij deze app een aanrader? Mjaa…, deze wijn app is goed, werkt prettig en ziet er goed uit, maar doet mij nog niet besluiten om mijn andere (gratis) wijn apps overboord te gooien.

iTunes: Wijndagboek

wijn app WinebookWinebook

Van deze Wijn App is zowel een gratis versie als een versie waar je voor moet betalen (€ 1,79) te verkrijgen. Met Winebook kun je proefnotities van de wijnen bijhouden die je gekocht en/of gedronken hebt. Je koopt een wijn, slaat deze op in de wijn app en als je de wijn openmaakt om te drinken, kun je op het glaasje (in de beschrijving van de wijn) drukken en dan registreert deze wijn app automatisch dat je deze wijn niet meer in voorraad hebt en haalt dus één fles van je voorraad af.

Vinden wij deze app een aanrader? Ja, zeer zeker! Ik vind deze wijn app leuk. Het glaasje waar je op moet drukken, als je, een toegevoegde wijnfles openmaakt en dat dit dan overal gelijk gecorrigeerd wordt, vind ik echt leuk. Ik heb het nog niet eerder gezien en het is super handig. Snel kunnen zien wat je nog in voorraad hebt, wat je gekocht hebt, wat je gedronken hebt en wat je nu van die wijn vond, is met deze wijn app (bijna) in één oogopslag gedaan. Ik ga deze wijn app zeker in de gaten houden om te zien of er nog wat extra leuke dingetjes bij worden gemaakt, en zo niet dan ook niet erg, deze wijn app is nu al prima. Het kopen waard!

iTunes: Winebook (gratis) en Winebook (betaald)

Andere Wijn apps door ons getest… WineRatings+ Wine Journal+ Pocket Edition Wijn app Connaisseur Vivino &Wijn Wijnshaker Wine Notes WSET Winestein Sommelier Wijn app Wijnshaker 2013 Wine SecretaryCorkbin 

Met de wijn app Corkbin kun je bijhouden welke wijnen je gedronken hebt. Het is een soort digitaal fotoplakboek van wijnetiketten. Je maakt een foto van het etiket van de fles die je hebt gedronken en wilt onthouden en dan kun je op eenvoudige wijze een notitie toevoegen. Je kunt gewoon zelf invullen wat je wilt toevoegen (Lekker wijn gedronken met Pien, zaterdag 6 april). Geen jaartallen, alcoholpercentage, sterren of wat dan ook: Een foto en een tekst en dat is het… Maar je kunt nog meer met deze app. Natuurlijk kun je je wijnen delen, kun je wijn&spijscombinaties opzoeken en bevat de app een wijnwoordenboek.

Vinden wij deze app een aanrader? Jaaaaaaah! Wat ik erg leuk vind aan deze app is dat de foto’s die je neemt van je etiketten of wijnflessen in polaroid-achtige kader komen en dat het in deze wijn app net lijkt of je al deze foto’s aan de muur hebt hangen. Dat vind ik erg leuk er uit zien. Verder werkt de app eenvoudig, weinig scrollen en heb je niet te veel werk en tijd nodig om een wijn toe te voegen aan je collectie en daar houd ik wel van! Wil je echt meer gedetailleerde proefnotities toe voegen, dan zou ik voor een andere wijn app kiezen.

iTunes: Corkbin
Google play: Corkbin

wijn app Wine SecretaryWine Secretary 

Met (de gratis) app Wine Secretary kun je proefnotities maken en naar wijnen  zoeken. De wijn app heeft zo’n 1,2 miljoen wijnen,  al dan niet beoordeeld, in het archief zitten. Het toevoegen van een eigen proefnotitie is eenvoudig.  Naast deze wijn app kun je apart nog een (Engels) wijnwoordenboek downloaden die dan wel binnen deze wijn app te gebruiken is.

Vinden wij deze app een aanrader?Een volmondig ja! (Deze wijn app verraste mij echt!)

Google play: Wine Secretary 

Wijn AppWijn app

Ook deze wijn app heeft een oranje tintje en is gemaakt door een Nederlander. Met deze wijn app kun je ook proefnotities maken en de wijnen, of vergelijkbare wijnen, in de webshop kopen. Het toevoegen van een proefnotitie is redelijk eenvoudig, al hadden we hier wel een aantal kanttekeningen. We vonden deze wijn app minder dan bijvoorbeeld Wine Notes, maar bij deze wijn app wel prettig dat je even snel een korte beschrijving van de wijn kunt maken.

Vinden wij deze app een aanrader? Mja, voor het onthouden van een wijn die je ergens drinkt en lekker vindt.

iTunes: Wijn app

My-wine-Library MyWineLibrary

De naam zegt het al: Deze wijn app is een wijnbieb. In deze wijn app kun je gemakkelijk de wijnen die je hebt gedronken, opslaan en aangeven wat je ervan vond. Ook vind je er informatie over wijn, maar deze wijn app is op Zuid-Afrika gericht. Deze wijn app ziet er grafisch mooi uit en je kunt snel en eenvoudig zoeken in de wijnen die je hebt toegevoegd. Leuk is dat als je een Zuid-Afrikaanse wijn hebt gedronken de wijngaard waarvan de wijn afkomstig is verkleurd op de kaart die de app heeft en waar vele wijngaarden en wijnhuizen staan aangegeven.

Vinden wij deze wijn app een aanrader? Mmmm… nee (maar wel voor de liefhebber van Zuid-Afrikaanse wijnen).

iTunes: MyWineLibrary

wijn app Wine Journal + Pocket EditionWine Journal+ Pocket Edition

De wijn app Wine Journal+ Pocket Edition is een wijndagboek waarin je je wijnen gemakkelijk kunt opslaan en beoordelen en tevens je wijnvoorraad mee bij kunt houden.  Deze wijn app ziet er leuk uit en is duidelijk. Je kunt goed zoeken binnen je aangelegde wijnlijst en gemakkelijk alle informatie over je geproefde wijn toevoegen. Een leuke app, maar niet sterk onderscheidend van de andere wijn apps die er zijn om je proefnotities in te maken.

Vinden wij deze wijn app een aanrader? Mja…

iTunes: Wine Journal+ Pocket Edition

Wijn app DelectableDelectable

Kort gezegd kun je met deze wijn app een foto maken, die verzend je dan en Delectable zal de wijnoogst, wijnmaker en wijn naam voor je identificeren. Vervolgens kun je dan kijken hoeveel deze wijn kost en deze bestellen (alleen als je in de VS woont), maar je kunt ook eenvoudig je proefnotities toevoegen en tevens vormt de app een soort wijncommunity waar iedereen zijn of haar ervaringen deelt.

Of zoals bij de omschrijving van deze wijn app in de app store valt te lezen: “Delectable’s community brengt liefhebbers en wijn professionals uit de industrie bij elkaar om wijnen te delen en te ontdekken. Zie wat sommeliers, wijnmakers, wijn schrijvers en je vrienden drinken en krijg inzicht in de wijnen die zij lekker vinden.”

Vinden wij deze app een aanrader? Nee, veels te veel gericht op de Verenigde Staten en daar heb je niet zoveel aan als je in Nederland woont. Een Nederlandse variant hiervan zou zeker leuk zijn!

iTunes: Delectable

Wijn apps voor het combineren van wijn en spijs

&wijn &Wijn

De wijn app &Wijn is een app van Nederlandse bodem en geeft antwoord op vragen als: Welke wijn drink ik bij welk gerecht? Welke wijn past bij de stamppot boerenkool die ik vanavond op tafel zet? Welke wijn past bij Rode kool met appelmoes of bij Stoofpeertjes. Maar ook lost deze wijn app de vraag andersom op. Dus welk gerecht past bij de Cabernet Sauvignon, Malbec of Pomerol die in mijn wijnrek of wijnkelder ligt.

Vinden wij deze wijn app een aanrader? Ja, deze wijn app geeft veel informatie over het combineren van wijn & spijs. Enig commercieel belang is niet terug te vinden.

iTunes: &Wijn

Wijn app Winestein SommelierWinestein Sommelier

Winestein Sommelier is eigenlijk je persoonlijke sommelier die je altijd bij de hand kunt hebben. Geef de ingrediënten van wat je gaat eten en deze wijn app geeft je advies over welke wijn je hier goed bij kunt drinken. Door het invoeren van bijvoorbeeld de ingredienten, bijgerechten, sauzen, of de bereidingswijze van het gerecht, weet Winestein wat je gaat eten en maakt daar een passend wijnadvies voor. Andersom kan het natuurlijk ook. Het invoeren van een bepaalde wijn geeft je suggesties over wat je er bij kunt eten. Voor elk gerecht krijg je een lijst met aanbevolen wijnen. Bij  elke wijn vind je een korte beschrijving over de wijn en informatie over serveertemperatuur en uit welk glas je deze wijn het beste kunt drinken. Ook is er een score verbonden aan de wijn.

Vinden wij deze app een aanrader? Ja! Deze wijn app ziet er mooi uit, is eenvoudig in het gebruik en je hebt er gewoon echt iets aan.

iTunes: Winestein Sommelier
Google play: Winestein Sommelier

Wijn app Triscuit - Recipes for WineloversTriscuit Small Plates

Met Triscuit Small Plates (Recipes for Winelovers) kun je je toastjes afstemmen met je wijn. In de app geven ze een aantal recepten van toastjes belegd met heerlijke dingen en daarbij krijg je dan een wijnsuggestie, en dan niet een wijnsuggestie van wijn huppeldepup, maar in zin van; Hier kun je beter een pinot noir, chardonnay of riesling bij schenken. Andersom werkt het ook; Je hebt een riesling en dan krijg je de bijpassende hapjes erbij.

Vinden wij deze app een aanrader? Een ja, handige app voor als je een feestje hebt of gewoon vrienden over de vloer krijgt en je lekkere hapjes met bijpassende wijnen op tafel wilt toveren.

iTunes: Triscuit Small Plates

wijn app pocket pairings iPairings Basic

iParings Basic is een app waarmee je snel en eenvoudig wijnsoorten en kaassoorten bij elkaar kunt vinden, maar je kunt er ook andere wijn&spijscombinaties mee vinden. Er is een gratis versie, die wat beperkt is, maar er is ook een betaalde versie waarbij je toegang hebt tot 125 verschillende wijnsoorten in plaats van de 6 die de gratis versie biedt. Ook biedt de betaalde versie meer dan 1000 wijn&spijs combinaties en meer dan 400 kaas&wijn combinaties.

Vinden wij deze app een aanrader? Ja! Wat een fijne app. Niet te veel tekst, je hebt snel wat je zoekt en de app is handig in gebruik. Ideaal als je lekker gaat eten en snel wilt weten wat voor soort wijn er bij je eten past.  De gratis versie is misschien wat beperkt met de 6 verschillende wijnsoorten, maar de uitbreiding is niet duur en bied je toegang tot een enorme hoeveelheid aan meer combinaties.

iTunes: iParings Basic

Wijn apps waarmee je je wijnkennis kunt bijspijkeren

wijn app wine simplified - thumbWine Simplified 

De wijn app Wine Simplified is een wijnboek in app-vorm en geeft eigenlijk antwoord op alle vragen die je maar kunt hebben op het gebied van wijn en leert je alles wat je altijd al hebt willen weten. Deze app bevat veel informatie over wijn. Je vindt er heel veel wijn-spijscombinaties, waarbij ook nog eens het hoe, wat en waarom wordt uitgelegd, maar ook video’s waar je veel van kunt leren (een soort wijncursus). Daarnaast kun je met deze app je uitspraak oefenen en leer je van alles over het etiket, waardoor je in de winkel eenvoudig(er) een keuze kunt maken. Je vindt er leuke infographics, maar ook interactieve tours etc.

Vinden wij deze app een aanrader?  Een mja…, app bevat enorm veel informatie, die ook nog eens op aantrekkelijke wijze wordt gepresenteerd. Video, audio, mooie foto’s en infographics; ik houd daar wel van. Jammer is dat het allemaal in het Engels is en ook de prijs is, voor een app, niet echt laag.

 selecting a wine for dummiesSelecting a Wine for Dummies

Deze wijn app moet je downloaden met hetzelfde doel als je een ‘…. Voor Dummies’-boek zou kopen. Je wilt wat meer weten over een bepaald onderwerp op een duidelijke, simpele manier uitgelegd. Dat is ook wat deze wijn app doet. Er valt veel te lezen over wijn-gerelateerde onderwerpen en daarnaast kun je favoriete wijnen op een makkelijke manier bijhouden en snel en gemakkelijk opzoeken wat bij elkaar pas qua eten en wijn.

Vinden wij deze wijn een aanrader? Ja zeker! Als je het leuk vindt om over wijn te lezen is het een leuke app!

iTunes:  Wine Simplified

Wijn App Wine Profiles - thumb Wine Profiles 

Wine Profiles bevat een omvangrijke “catalogus” van verschillende soorten wijn afkomstig uit verschillende wijnregio’s van over de hele wereld. In de app vind je beschrijvingen van ongeveer 430 verschillende wijnregio’s en ongeveer 680 verschillende wijnsoorten. De app beschrijft de karakteristieken van elke wijn en elke wijnregio zoals de verhoudingen tussen verschillende druivenrassen, de indeling in kwaliteitsklassen, houdbaarheid en dus de kenmerken van een wijn.

Vinden wij deze app een aanrader? Ja, deze app bevat veel informatie en de informatie wordt ook op een overzichtelijke wijze getoond. Ook is deze app eenvoudig in gebruik. Jammer vind ik het wel, dat de informatie in de app niet is opgesierd met mooie foto’s.

iTunes: Wine Profiles 
Google play: WineProfiles

Wijn App Guide Hachette 2013 Guide Hachette 2013

De wijn app Guide Hachette 2013 bevat informatie over wijnregio’s, appellaties, jaargangen, begrippen in de wijn (wijnwoordenboek), druivenrassen en natuurlijk informatie over wijnen. De wijnen die bekroond zijn met 2 of 3 sterren zijn eenvoudig te vinden en je kunt er gemakkelijk door heen bladeren. Ook kun je je persoonlijke wijnnotitie toevoegen, waarbij je kunt aangeven of je de wijn al hebt geproefd, óf dat de wijn nog in je kelder ligt te wachten.  Het maken van de notities is eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Vinden wij deze app een aanrader?  Ja…voor degene onder ons die een woordje Frans spreken en begrijpen, is deze gratis wijn app zeker handig en een must have voor liefhebbers van de betere Franse wijnen. Deze wijn app is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en bevat een schat aan informatie over allerlei zaken die met (Franse) wijn te maken hebben.

iTunes: Guide Hachette 2013
Google Play: Guide Hachette

Wijn app Wine EncyclopediaWine Encyclopedia

De naam van deze wijn app doet je vermoeden dat deze wijn app een compleet naslagwerk over wijn bevat, maar niets is minder waar. Met deze wijn app kun je wijnen opzoeken en je kunt er wijn&spijs combinaties mee vinden.

Vinden wij deze app een aanrader? Nee, helaas niet… Echt jammer, ik had van deze wijn app meer verwacht, maar ik heb het idee dat ik niet vind wat ik zoek en lijkt het alsof de app nog niet compleet is.

iTunes: Wine Encyclopedia
Google play: Wine Encyclopedia

app WineRatings+WineRatings+ 

WineRatings+ is de app van het wijnmagazine Wine Spectator, een blad over wijn en wijnbouw en met deze app heb je toegang tot heel veel proefnotities over wijn (tegen betaling) en een beperkt aantal artikelen die geschreven zijn over wijn en wijnbouw, wil je meer artikelen kunnen lezen dan zal je je moeten abonneren.

Vinden wij deze app een aanrader? Ehmmnnneee… Deze app is meer te beschouwen als een digitaal blad over wijn en daar zijn leukere apps voor te vinden.

iTunes; WineRatings+
Google play: WineRatings+ (niet gratis)

Wijn app Wine Vintage Chart Wine Vintage Chart 

Zoals de naam je al doet vermoeden, geeft deze app je een overzicht van wijnjaren en de kwaliteit van deze wijnjaren. De wijnjaren van 12 verschillende landen en 31 verschillende wijnregio’s worden weergegeven. De app geeft een periode van 1970 tot en met 2010, maar er ontbreekt bij verschillende jaargangen nog informatie. De jaargangen van de eind jaren ’90 tot en met 2010 zijn redelijk compleet. Je vindt er informatie over landen (en een aantal regio’s) als Frankrijk, Italië. Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië, Chili, Portugal en Zuid-Afrika.

Vinden wij deze app een aanrader? Mmja…, totdat we een betere hebben gevonden. Deze app is gewoon nog niet compleet.

iTunes: Wine Vintage Chart
Google play: Wine Vintage Chart

wijn app the wine coachThe Wine Coach

Deze app is van Laurie Forster ( bekroond sommelier, auteur, tv-persoonlijkheid en komiek) en draait ook om Laurie en de informatie die zij geeft over wijn. Zo vind je er beschrijvingen van wijnen, die door Laurie Foster geproefd zijn, je kunt er video’s van Laurie Foster bekijken, de radioshows van Laurie Foster beluisteren, natuurlijk wijn kopen en lid worden van The Wine Club (wijnabonnement), artikelen lezen over wijn en koken, je vindt er recepten (He cook She wines) met daar bijbehorende wijnen. Bij de app draait alles om de kennis van wijn die Laurie Foster heeft en graag met je wilt delen.

Vonden wij deze app een aanrader? Nee…, je moet wel heel veel van Laurie houden om haar app te gebruiken.

iTunes: The Wine Coach
Google play: The Wine Coach

Wijn apps om je wijnkennis mee te testen

wijn apps connaisseurConnaisseur

Met de wijn app Connaisseur kun je je wijnkennis testen. Deze wijn app bevat honderden (490 om precies te zijn) vragen en weetjes over wijn. Harold Hamersma hielp mee met de ontwikkeling van de app en maakte de vragen. Binnen deze wijn app kun je je kennis binnen 3 verschillende speltypes (Normaal, snelheid en Marathon) testen.

Vinden wij deze app een aanrader? Ja! Met deze wijn app kun je op een leuke manier je wijnkennis testen.

iTunes: Connaisseur

Wijn app WSETWSET 

Wat deze wijn app van WSET voornamelijk doet, is op een speelse wijze je kennis van wijn testen. En dan niet door middel van het stellen van multiple choice vragen, maar door het geven van een wereldkaart en een etiket. Je moet alle vragen goed hebben om door te kunnen gaan naar de volgende ronde (dit is soms wat frustrerend!)

Vonden wij deze app een aanrader? Ja! Leuke manier om je wijnkennis te testen.

iTunes: WSET 

Andere handige en leuke wijn apps

 Wijnshaker

Wijnshaker 2013

Wijnshaker 2013 is de 2013 versie van de app Wijnshaker en de werkwijze van deze 2013-versie verschilt niet zo heel veel van de eerdere versie. Deze wijn app werkt als volgt: Op basis van je locatie selecteert deze wijn app de supermarkten, slijterijen of wijnspeciaalzaken die bij jou in de buurt zijn en mocht je niet precies weten waar deze winkel zich bevindt dan navigeert de app je (via Google Maps) naar de plek van bestemming.

Nadat je een keuze voor een bepaalde winkel hebt gemaakt, geeft de wijn app je een lijst met wijnen die deze winkel in zijn assortiment heeft. Niet onbelangrijk bij deze wijn app is, dat je, zodra je de winkel hebt uitgekozen, even met je iPhone of iPad schudt (shaken), want anders krijg je het assortiment niet. Bij de wijnen staan aantrekkelijke en duidelijke omschrijvingen van de wijn. En natuurlijk kun je je ervaringen delen via Facebook, Twitter etc. Deze wijn app is verbonden met de Wijnalmanak en bevat ook de proefnotities van de Wijnalmanak. De wijn app is tegen (lage) betaling uit te breiden met verschillende extra’s als sterwijnen, seizoenswijnen, bubbelwijnen etc.

Vinden wij deze app een aanrader? Ja, een handige app en uit te breiden als je meer wilt.

iTunes: Wijnshaker 2013

App ColonieWijn app De Colonie

De Colonie is een restaurant in Utrecht en met de wijn app van restaurant De Colonie is het mogelijk om de wijnen, die het restaurant op de kaart heeft staan, te bestellen en thuis te laten bezorgen. Restaurant de Colonie biedt daarmee aan haar gasten de mogelijkheid om de wijn die ze in het restaurant drinken, ook thuis op de bank te nuttigen. Dit natuurlijk tegen een vriendelijkere prijs dan je betaalt in het restaurant.

Vinden wij deze wijn app een aanrader? Ja, voor de gasten van de Colonie.

iTunes: wijn app De Colonie

Bordeaux TripBordeaux Wine Trip

Mocht je op vakantie gaan naar de Bordeaux-streek dan is dit een handige app om op je telefoon of iPad te hebben. Deze wijn app geeft namelijk informatie over reizen in de Bordeaux, wijnen, wandelen, fietstochten, kaarten van de omgeving etc. Handig voor als je in de Bordeaux bent, want voor deze wijn is je locatie erg belangrijk. (Ben je niet in Frankrijk, maar zoals mij, lui thuis in de stoel, dan kun je gewoon door de Bordeaux dolen, dingen bekijken en info lezen).

Vinden wij deze wijn app een aanrader? Ja, voor als je op vakantie bent in de Bordeaux, een vakantie aan het plannen bent of omdat je meer over de Bordeaux wilt weten.

iTunes: Bordeaux Wine Trip

Wijn app Riedel Wine Glass GuideRiedel

Nooit meer je wijn in een verkeerd glas schenken? Dan is de wijn app Riedel Wine Glass Guide een handige app, want deze app toont in welke glazen welke wijn (eigenlijk) geschonken behoort te worden. Daarnaast bevinden zich in de app ook een aantal video’s over gerelateerde onderwerpen (Hoe houd je een champagne-glas vast”, “Tips voor het schoonmaken van je glazen”, “Hoe moet je proosten” en nog wat andere onderwerpen.)

Vinden wij deze app een aanrader?  Ehm… nee en ja. Deze app is handig als je even niet meer weet in welk glas een bepaalde wijn geschonken wordt en je het volgens de ‘regels’ wilt doen. De filmpjes zijn leuk, maar de app is niet een ‘must-have’. Je kunt het namelijk net zo goed even opzoeken op het internet. Maar persoonlijk vind ik het wel weer leuk dat zo’n app er is.

iTunes: Riedel Wine Glass Guide

Heb jij zelf een leuke wijn app ontdekt, die wij zeker eens moeten uitproberen?  Laat het ons weten, dan gaan we dat zeker doen!

Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.