Wine Notes1574 iPhone apps en 548 iPad apps vind ik in iTunes als ik zoek op wijn apps. En elke dag komen er meer en meer apps bij waardoor je soms door de bomen heen het bos niet meer ziet. Zo is er wijn apps die meer een gids zijn van regionale wijnen of tips geven welke wijn je het beste bij welk gerecht kunnen serveren, maar deze wijn app van vandaag, Wine Notes, is van een andere orde. Wine Notes is overigens ook één van de eerste apps die ik heb uitgeprobeerd. Vooral omdat deze app al geruime tijd (sinds 2010) te downloaden is en de meeste kinderziektes er wel uit zullen zijn. Wine Notes is gemaakt door William Lindmeier.


Wine Notes

Wine Notes is een app die voor zowel de iPhone als voor de iPad te verkrijgen is en waarmee je je eigen wijnkelder kunt samenstellen. Door het maken van proefnotities binnen deze app verzamel je een aardig assortiment, waarbinnen je eenvoudig kunt bladeren door landen, regio’s, druivenrassen, smaken en je eigen wensenlijst. En bij alles kun je informatie toevoegen. Zo heb ik een proefnotitie van een wijn met de Tempranillo druif dan kan ik bij de Tempranillo druif informatie over deze druif toevoegen.

Het menu van de wijn app bestaat dus uit het zoeken binnen je proefnotities, het maken van een proefnotitie, maar je kunt je bevindingen ook delen via Twitter en Facebook. Via je de gemeenschappelijke beoordelingen (te vinden onder meer) kom je op de Twitterlijst van #WineNotesApp en zie je een lijst van tweets van mensen die een wijn met app beoordeeld hebben en welk cijfer ze aan deze wijn geven. Ook kun je je hier aanmelden bij WineNotesApp.com. en kun je ook een back-up maken van al je proefnotities.

Proefnotitie maken

Het maken van een proefnotitie is met deze wijn app relatief eenvoudig en echt leuk. Eenvoudig kun je een foto maken van de wijn en toevoegen aan je proefnotitie. Vervolgens wordt er een lijst aan details over de wijn gevraagd. Details die natuurlijk niet aan een proefnotitie mogen ontbreken: Producent, druivenrassen, wijnjaar, alcoholpercentage, regio, land, profiel, smaak etc.

Er bijzonder zijn de schermen van kleur, profiel en smaken. Hier gebruik je geen gebruik van tekst, maar kies je de kleur, geef je mate van zoetheid, body, tannines en zuurheid aan met een verschuifbare balk en bij de smaken klik je op het plaatje van de smaak (kers is een plaatje van een kers).

Wine Notes een aanrader, ja of nee?

Persoonlijk vind ik deze wijn app erg prettig. Het toevoegen van een proefnotitie is eenvoudig, het is leuk dat je het kunt delen via Twitter en Facebook én het is heel fijn dat je eenvoudig kunt zoeken op allerlei criteria binnen je eigen proefnotities. Ook leuk is dat je binnen de wijn app barcodes kunt scannen en kunt toevoegen aan je proefnotitie. Ook kun je dan weer op barcode zoeken. Dus je koopt een flesje wijn en als je wilt weten of deze wijn al eerder hebt gedronken, scan je de barcode en je weet het.

Een aanrader, ja of nee? Een volmondig Ja!

Filmpjes Wine Notes

In onderstaande filmpjes kun je zien hoe het toevoegen van een proefnotitie in zijn werk gaat én hoe de barcodescanner werkt.

Toevoegen van een proefnotitie

Barcodescanner

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Wine Notes en de app zelf is natuurlijk te downloaden in iTunes (http://itunes.apple.com/us/app/wine-notes/id327885328?mt=8)!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.