30 wijn apps voor de wijnliefhebber (3)

wijn app 3De afgelopen twee weken publiceerden we hier op Wijnbloggers al het eerste én het tweede deel van de overzichten van wijn apps die we de afgelopen weken hebben getest. Vandaag de laatste 10 wijn apps die we getest hebben en vanaf volgende week zullen we weer met een reeks nieuwe wijn apps beginnen. Een nieuwe reeks van wijn apps die we nog niet eerder getest en uitgeprobeerd hebben, dus mocht je een tip hebben voor een wijn app, laat het ons weten!

Wijn app 21 tot en met 30

wijn app wijndagboekWijndagboek

Wijndagboek is een wijn app met een oranje tintje, want deze app is gemaakt door de Nederlander René van Mil. Met deze app kun je, net als bij vele andere apps, proefnotities maken van de wijnen die je proeft. Je kunt een foto toevoegen, streepjescodes scannen en je bevindingen delen via Twitter, Facebook, email (pdf) of SMS. Aan de hand van sterretjes kun je je waardering voor een wijn aangeven en ook kun je voorraad op peil houden met deze app. Deze app kost  €1,79.

iTunes: Wijndagboek

Vonden wij deze app een aanrader? Mjaa…, deze wijn app is goed, werkt prettig en ziet er goed uit, maar doet mij nog niet besluiten om mijn andere (gratis) wijn apps overboord te gooien.

wijn app pocket pairings iPairings Basic

iParings Basic is een app waarmee je snel en eenvoudig wijnsoorten en kaassoorten bij elkaar kunt vinden, maar je kunt er ook andere wijn&spijscombinaties mee vinden. Er is een gratis versie, die wat beperkt is, maar er is ook een betaalde versie waarbij je toegang hebt tot 125 verschillende wijnsoorten in plaats van de 6 die de gratis versie biedt. Ook biedt de betaalde versie meer dan 1000 wijn&spijs combinaties en meer dan 400 kaas&wijn combinaties.

Vonden wij deze app een aanrader? Ja! Wat een fijne app. Niet te veel tekst, je hebt snel wat je zoekt en de app is handig in gebruik. Ideaal als je lekker gaat eten en snel wilt weten wat voor soort wijn er bij je eten past.  De gratis versie is misschien wat beperkt met de 6 verschillende wijnsoorten, maar de uitbreiding is niet duur en bied je toegang tot een enorme hoeveelheid meer combinaties.

iTunes: iParings Basic

wijn app WinebookWinebook

Van deze Wijn App is zowel een gratis versie als een versie waar je voor moet betalen (€ 1,79) te verkrijgen. Met Winebook kun je proefnotities van de wijnen bijhouden die je gekocht en/of gedronken hebt. Je koopt een wijn, slaat deze op in de wijn app en als je de wijn openmaakt om te drinken, kun je op het glaasje (in de beschrijving van de wijn) drukken en dan registreert deze wijn app automatisch dat je deze wijn niet meer in voorraad hebt en haalt dus één fles van je voorraad af.

Vonden wij deze app een aanrader? Ja, zeer zeker! Ik vind deze wijn app leuk. Het glaasje waar je op moet drukken, als je, een toegevoegde wijnfles openmaakt en dat dit dan overal gelijk gecorrigeerd wordt, vind ik echt leuk. Ik heb het nog niet eerder gezien en het is super handig. Snel kunnen zien wat je nog in voorraad hebt, wat je gekocht hebt, wat je gedronken hebt en wat je nu van die wijn vond, is met deze wijn app (bijna) in één oogopslag gedaan. Ik ga deze wijn app zeker in de gaten houden om te zien of er nog wat extra leuke dingetjes bij worden gemaakt, en zo niet dan ook niet erg, deze wijn app is nu al prima. Het kopen waard!

iTunes: Winebook (gratis) en Winebook (betaald)

Andere Wijn apps door ons getest… WineRatings+ Wine Journal+ Pocket Edition Wijn app Connaisseur Vivino &Wijn Wijnshaker Wine Notes WSET Winestein Sommelier Wijn app Wijnshaker 2013 Wine SecretaryCorkbin 

Met de wijn app Corkbin kun je bijhouden welke wijnen je gedronken hebt. Het is een soort digitaal fotoplakboek van wijnetiketten. Je maakt een foto van het etiket van de fles die je hebt gedronken en wilt onthouden en dan kun je op eenvoudige wijze een notitie toevoegen. Je kunt gewoon zelf invullen wat je wilt toevoegen (Lekker wijn gedronken met Pien, zaterdag 6 april). Geen jaartallen, alcoholpercentage, sterren of wat dan ook: Een foto en een tekst en dat is het… Maar je kunt nog meer met deze app. Natuurlijk kun je je wijnen delen, kun je wijn&spijscombinaties opzoeken en bevat de app een wijnwoordenboek.

Vonden wij deze app een aanrader? Jaaaaaaah! Wat ik erg leuk vind aan deze app is dat de foto’s die je neemt van je etiketten of wijnflessen in polaroid-achtige kader komen en dat het in deze wijn app net lijkt of je al deze foto’s aan de muur hebt hangen. Dat vind ik erg leuk er uit zien. Verder werkt de app eenvoudig, weinig scrollen en heb je niet te veel werk en tijd nodig om een wijn toe te voegen aan je collectie en daar houd ik wel van! Wil je echt meer gedetailleerde proefnotities toe voegen, dan zou ik voor een andere wijn app kiezen.

iTunes: Corkbin

Wijn app Wine Vintage Chart Wine Vintage Chart 

Zoals de naam je al doet vermoeden, geeft deze app  (iTunes store) je een overzicht van wijnjaren en de kwaliteit van deze wijnjaren. De wijnjaren van 12 verschillende landen en 31 verschillende wijnregio’s worden weergegeven. De app geeft een periode van 1970 tot en met 2010, maar er ontbreekt bij verschillende jaargangen nog informatie, maar de jaargangen van de eind jaren ’90 tot en met 2010 zijn redelijk compleet. Je vindt er informatie over landen (en een aantal regio’s) als Frankrijk, Italië. Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië, Chili, Portugal en Zuid-Afrika.

Vonden wij deze app een aanrader? Mmja…, totdat we een betere hebben gevonden. Deze app is gewoon nog niet compleet.

iTunes: Wine Vintage Chart

wijn app wine simplified - thumbWine Simplified 

De wijn app Wine Simplified is een wijnboek in app-vorm en geeft eigenlijk antwoord op alle vragen die je maar kunt hebben op wijngebied en leert je alles over wijn wat je altijd al hebt willen weten. Deze app bevat veel informatie over wijn. Je vindt er heel veel wijn-spijscombinaties, waarbij ook nog eens het hoe, wat en waarom wordt uitgelegd, maar ook video’s waar je veel van kunt leren (een soort wijncursus). Daarnaast kun je met deze app je uitspraak oefenen en leer je van alles over het etiket, waardoor je in de winkel eenvoudig(er) een keuze kunt maken. Je vindt er leuke infographics, maar ook interactieve tours etc.

Vonden wij deze app een aanrader?  Een mja…, app bevat enorm veel informatie, die ook nog eens op aantrekkelijke wijze wordt gepresenteerd. Video, audio, mooie foto’s en infographics; ik houd daar wel van. Jammer is dat het allemaal in het Engels is en ook de prijs is, voor een app, niet echt laag.

iTunes: Wine Simplified

Wijn App Wine Profiles - thumb Wine Profiles 

Wine Profiles bevat een omvangrijke “catalogus” van verschillende soorten wijn afkomstig uit verschillende wijnregio’s van over de hele wereld. In de app vind je beschrijvingen van ongeveer 430 verschillende wijnregio’s en ongeveer 680 verschillende wijnsoorten. De app beschrijft de karakteristieken van elke wijn en elke wijnregio zoals de verhoudingen tussen verschillende druivenrassen, de indeling in kwaliteitsklassen, houdbaarheid en dus de kenmerken van een wijn.

Vonden wij deze app een aanrader? Ja, deze app bevat veel informatie en de informatie wordt ook op een overzichtelijke wijze getoond. Ook is deze app eenvoudig in gebruik. Jammer ,vind ik het wel dat de informatie in de app niet is opgesierd met mooie foto’s.

iTunes: Wine Profiles

Wijn app Wine EncyclopediaWine Encyclopedia

De naam van deze wijn app doet je vermoeden dat deze wijn app een compleet naslagwerk over wijn bevat, maar niets is minder waar. Met deze wijn app kun je wijnen opzoeken en je kunt er wijn&spijs combinaties mee vinden.

Vonden wij deze app een aanrader? Nee, helaas niet… Echt jammer, ik had van deze wijn app meer verwacht, maar ik heb het idee dat ik niet vind wat ik zoek en lijkt het alsof de app nog niet compleet is.

iTunes: Wine Encyclopedia

Wijn App Guide Hachette 2013  Guide Hachette 2013

De wijn app Guide Hachette 2013 bevat informatie over wijnregio’s, appellaties, jaargangen, begrippen in de wijn (wijnwoordenboek), druivenrassen en natuurlijk informatie over wijnen. De wijnen die bekroond zijn met 2 of 3 sterren zijn eenvoudig te vinden en je kunt er gemakkelijk door heen bladeren. Ook kun je je persoonlijke wijnnotitie toevoegen, waarbij je kunt aangeven of je de wijn al hebt geproefd, óf dat de wijn nog in je kelder ligt te wachten.  Het maken van de notities is eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Vonden wij deze app een aanrader?  Ja…voor degene onder ons die een woordje Frans spreken en begrijpen, is deze gratis wijn app zeker handig en een must have voor liefhebbers van de betere Franse wijnen. Deze wijn app is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en bevat een schat aan informatie over allerlei zaken die met (Franse) wijn te maken hebben.

iTunesGuide Hachette 2013 

Wijn app Riedel Wine Glass GuideRiedel

Nooit meer je wijn in een verkeerd glas schenken? Dan is de wijn app Riedel Wine Glass Guide een handige app, want deze app toont in welke glazen welke wijn (eigenlijk) geschonken behoort te worden. Daarnaast bevinden zich in de app ook een aantal video’s over gerelateerde onderwerpen (Hoe houd je een champagne-glas vast”, “Tips voor het schoonmaken van je glazen”, “Hoe moet je proosten” en nog wat andere onderwerpen.)

Vonden wij deze app een aanrader?  Ehm… nee en ja. Deze app is handig als je even niet meer weet in welk glas een bepaalde wijn geschonken wordt en je het volgens de ‘regels’ wilt doen. De filmpjes zijn leuk, maar de app is niet een ‘must-have’. Je kunt het namelijk net zo goed even opzoeken op het internet. Maar persoonlijk vind ik het wel weer leuk dat zo’n app er is.

iTunes: Riedel Wine Glass Guide

Heb jij een wijn app die we zeker eens uit moeten testen, laat het ons weten, dan gaan we dat zeker doen!

Gerelateerde berichten

30 wijn apps voor de wijnliefhebber (2)
30 wijn apps voor de wijnliefhebber (1)

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.