Wijnbloggers bij Editie NL: wijn apps getest!

Wijnbloggers bij Editie NL over wijn appsGisteravond was het dan zover; het eerste TV-optreden van Wijnbloggers bij Editie NL. Als leukste blog vol met tips over lekkere wijnen en handige wijn apps, werden we door Editie NL gevraagd om het één en ander te vertellen over wijn apps. Nou, dat wilden we natuurlijk wel!

 

Editie NL over wijn apps

In de uitzending van Editie NL ging het over wijn en wijn apps en dan met name over de vraag hoe goed wijn apps nu eigenlijk werken in de praktijk. Met andere woorden: geven wijn apps het juiste advies als je op zoek bent naar een wijn bij een bepaald gerecht.

Wat hebben wij van Wijnbloggers ook al weer geroepen op TV?

‘Er zijn vier verschillende soorten wijn-apps’, zegt Ron Jansen van wijnbloggers.nl.

  • Een app voor verkoop in de winkel met uitleg over de wijn.
  • Een app om erachter te komen waar een wijn vandaan komt.
  • Een app waarbij je de wijnfles kan fotograferen. De app herkent de wijn en slaat deze op. Zo weet je wat je gedronken hebt. Wat je drinkt, deel je via sociale media.
  • Een app voor wijnnotities. Dus hoe een wijn smaakt.

Editie NL test de wijn apps uit

Om uit te testen hoe goed wijn apps in de praktijk werken, testte verslaggever Michiel Sampon drie wijn apps uit: de wijn app Superwijnen van Harold Hamersma, de gratis wijn app  Vivino en de wijn app WineStein (ook gratis). Met behulp van verschillende wijn apps kiest Michiel Sampon wijnen uit, die hij later uitschenkt bij drie verschillende gerechten. Samen met sommelier Marijke Koppe van Ron Gastrobar testen ze of de wijn app de juiste wijn bij het gerecht heeft uitgekozen.

De drie wijn app’s op een rijtje

Superwijnen ( 5,49 euro)
Een wijn-app van de bekende sommelier Harold Hamersma. Je kunthiermee de wijn die je in de winkel ziet, vergelijken met het oordeel van Hamersma. Daarnaast biedt de app een overzicht van de laatste aanbiedingen in de supermarkten. Ook is het mogelijk om de barcode te scannen, dan krijg je direct een oordeel bij je wijn. Volgens wijnkenner Hamersma sluit de app ideaal aan bij de consument omdat deze prijzen en beoordelingen combineert.

Vivino (gratis)
Populaire Deense wijn-app waarmee je een etiket van een fles kunt scannen. Je krijgt dan automatisch een door gebruikers samengesteld oordeel van de wijn. Wijnblogger Ron is fan: “Mooie, handige en leuke app. Je krijgt een goed overzicht van welke wijnen je wanneer hebt gedronken en wat je er van vond.” Inmiddels kent Vivino 2 miljoen gebruikers wereldwijd en herkent de app 1 miljoen etiketten. Ook handig voor in restaurants dus.

WineStein (gratis)
Voer de ingrediënten in van wat je gaat eten en deze wijn app geeft je advies over welke wijn je hier goed bij kunt drinken. Volgens Jansen is dit een hele handige app. “Mensen vinden het toch lastig om wijn bij eten te kiezen. Met deze app voer je bijvoorbeeld in dat je boerenkool eet en WineStein zoekt een geschikte wijn hierbij uit.”

Uitzending Gemist?

Mocht je gisteravond de uitzending van van Editie NL over wijn apps met Wijnblogger Ron gemist hebben, maar je wilt toch graag het antwoord weten op de vraag of wijn apps in de praktijk nu goed werken, kijk dan hier de uitzending terug.

Link uitzending: http://www.rtlnieuws.nl/editienl/nooit-meer-een-slechte-wijn

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.