Wijn app WSET (wijnspel) een aanrader?

Wijn app WSETOp de dag voor Kerst, dacht ik dat het wel eens leuk zou zijn om een wijn app in de vorm van een leerzaam wijnspel te testen. Deze wijn app is de officiële Wine & Spirit Education Trust (WSET) game app.

Wijn app WSET

Deze wijn app is al ruim een half jaar te verkrijgen in de iTunesstore voor zowel de iPhone, iPod touch en de iPad. Deze wijn app is gemaakt door Moonshine Media en is alleen in het Engels.

Wat kan en doet deze wijn app?

Wat deze wijn app van WSET voornamelijk doet, is op een speelse wijze je kennis van wijn testen. En dan niet door middel van het stellen van multiple choice vragen, maar door het geven van een wereldkaart en een etiket.

In het eerste level krijg je één minuut de tijd om 10 wijnetiketten aan het juiste land toe te kennen. Het toekennen van het land, doe je door simpelweg in te zoomen op de wereldkaart en het land aan te tikken (release). Is het antwoord goed dan kleurt één van je flessen groen, is het fout dan kleurt de fles rood. Om door te kunnen gaan naar level 2 moet je alle 10 de etiketten goed hebben.

Aangezien ik nog niet (tot frustratie aan toe, maar daarover meer) verder ben gekomen dan level 1. Ik begrijp uit de omschrijving van de app dat je ook naar regio of subregio gevraagd kan worden. Dat is dan waarschijnlijk in hogere levels. Zodra ik daar ben beland, zal ik het laten weten hoe het zit.

Zodra je klaar bent met je level krijg je een overzicht van alle etiketten en zie je duidelijk welke je goed en fout had. Door op een info te klikken, krijg je informatie over het etiket en kun je zien in welk land het wel hoorde. Ook vind je bij deze info een kleine omschrijving van de regio en een korte omschrijving van de wijnen uit dit gebied. Dus dat is wel weer handig.

Ook kun je via OpenFeint (een sociaal platform en een applicatie waarmee je onder andere highscores, achievements etc. kunt bijhouden) je scores delen én tegen vrienden spelen.

Wijn app WSET Wine Game een aanrader; ja of nee?

Deze wijn app van WSET is erg leuk, maar wekt ook wat frustraties op. Althans bij mij. In eerste instantie had ik deze wijn app om mijn telefoon geïnstalleerd, maar omdat het scherm wat klein is en je in het spel de hele tijd moet inzoomen én daarnaast de tijd rustig doortikt, kwam ik maar niet door het eerste level heen. Ik kreeg door het gepiel niet eens voor elkaar om binnen een minuut de 10 vragen te beantwoorden. Nu ik deze wijn app op mijn iPad heb staan, werkt het een stuk prettiger en minder frustrerend. Niet dat ik nu al door het eerste level heen ben, maar aangezien ik dit blog af wil schrijven, moet dat maar even wachten tot zo.

Wijn app WSET een aanrader; ja of nee! Een ja! (al is het misschien wel verstandig om deze wijn app pas na de kerstdagen te downloaden. Al is het maar om de lieve vrede met je huisgenoten te bewaren, want deze app is wat verslavend.)

Wijn app WSET schermen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.