Wijn app Winestein Sommelier, een aanrader?

wijn app Winestein Sommelier logoOp het gebied van wijn zijn er behoorlijk wat wijn apps te vinden. Er zijn wijn apps met wijncursussen, er zijn wijn apps om wijnkelders te organiseren, maar er zijn ook wijn apps die je meer vertellen over bepaalde wijnen in combinatie met eten. Met het oog op de naderende kerst vandaag dan ook een wijn app in deze laatste categorie; de wijn app Winestein Sommelier.

Wijn app Winestein Sommelier

De wijn app Winesommelier is een gratis wijn app, die zowel voor de iPhone als de iPad verkrijgbaar is. Deze wijn app is gemaakt door de WineWineWine B.V. Sinds de lancering van deze wijn app (november 2009)  is Winestein Sommelier wereldwijd al meer dan 400.000 keer gedownload. De wijn app is zowel in het Nederlands, Engels en Portugees te verkrijgen.

Wat kan en doet deze wijn app?

Winestein Sommelier is eigenlijk je persoonlijke sommelier die je altijd bij de hand kunt hebben. Geef de ingrediënten van wat je gaat eten en deze wijn app geeft je advies over welke wijn je hier goed bij kunt drinken. Door het invoeren van bijvoorbeeld de ingredienten, bijgerechten, sauzen, of de bereidingswijze van het gerecht, weet Winestein wat je gaat eten en maakt daar een passend wijnadvies voor. Andersom kan het natuurlijk ook. Het invoeren van een bepaalde wijn geeft je suggesties over wat je er bij kunt eten. Voor elk gerecht krijg je een lijst met aanbevolen wijnen. Bij  elke wijn vind je een korte beschrijving over de wijn en informatie over serveertemperatuur en uit welk glas je deze wijn het beste kunt drinken. Ook is er een score verbonden aan de wijn.

WineStein werkt met een soort  ‘Gerecht  en Wijn DNA’. Dit is een score die aangeeft hoe goed wijn en gerecht in balans zijn. De hoogste score die een wijn of een gerecht kan krijgen (die ik gezien heb) is 99.

Winestein sommelier heeft meer dan 3000 ingrediënten, sauzen en bereidingswijzen binnen de app. Leuk is ook dat je niet één, maar meer ingrediënten etc. per zoekopdracht kunt invoeren. Dus bijvoorbeeld geitenkaas én honing én walnoot én bladerdeeg. Handig is zeker dat je bij het zoeken naar ingrediënten of sauzen je in het zoekveld handig kunt invoeren wat je zoekt en hoef je dus niet ellenlange lijsten door te scrollen. Bij het invoeren van de g krijg je echt alleen maar de ingrediënten met een g.

(Noot redactie: Onderaan het artikel staat een YouTube filmpje waarin te zien is hoe deze wijn app werkt!)

Wijnadvies

Deze app beschikt over meer dan 600 wijntypen. Je kunt het wijnadvies aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Persoonlijke voorkeuren als rood, wit of rosé, maar ook naar prijs.

Wijn app Winestein Sommelier een aanrader; ja of nee?

De wijn app Winestein Sommelier ziet er grafisch mooi uit en is handig in het gebruik. Zoals hierboven al gezegd, kun je makkelijk binnen deze wijn app zoeken. En dat is erg prettig. Bij je zoekopdracht krijg je veel suggesties en je kunt je persoonlijke voorkeuren instellen. Houd je alleen van witte wijn dan geef je dit aan en zullen in je zoekresultaten alleen witte wijnen getoond worden. Fijn is ook dat je meerdere ingrediënten per zoekopdracht kunt invoeren. Zo met de naderende kerstdagen en de daar bijbehorende kerstdiners is deze wijn app handig om je eigen wijnarrangement te maken en bij elke gang een bijpassende wijn te vinden.

Wijn app Winestein Sommelier een aanrader; ja of nee? Ja!

wijn app Winestein Sommelier

 Uitleg Wijn App Winestein Sommelier

Meer Wijn apps door ons getest…

Wijn app Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Wijn app Connaisseur
Vivino
&Wijn
Bordeaux Wine Trip
Wijnshaker
Wine Notes

3 Reacties
 1. Ik heb hem 2 sterren gegeven… Ik heb een iPad3 en kan de app alleen maar installeren, nadat ik hem start krijg ik een mededeling dat de server niet bereikt kan worden. Ik heb hierover een mail gestuurd en heb daar nooit een antwoord op gekregen. Als ik me niet vergis heb ik ook een tweede keer een wat kortere mail gestuurd, ook geen antwoord in ieder geval.

  Het zal vast een aardige app zijn, maar dit is een vage foutmelding en ik krijg geen antwoord op mijn vraag wat er aan de hand is.

  1. Beste Hans,

   Jammer om te horen, temeer omdat ik hierover geen enkele e-mail in ons systeem kan terugvinden.

   Hoe dan ook,er zal wel iets mis zijn gegaan. Het advies is om de App te verwijderen en te herinstalleren. Mocht dit niet lukken neem dan even rechtstreeks contact met ons op via info@winestein.com, dan lossen wij het op.

   1. Na mailcontact heb ik opnieuw de app geinstalleerd en nu werkt deze wel goed op mijn iPad. Na een eerste blik op de mogelijkheden en een testje wil ik mijn waardering wel aanpassen naar vijf sterren. Probleem opgelost en een nette app met mooie mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.