Wijn app WineRatings+ een aanrader?

Wijn app WineRatings+De wijn app WineRatings+ is van het magazine Wine Spectator, een blad over wijn en wijnbouw. Ook heeft Wine Spectator een uitgebreide website met allerlei blogartikelen over wijn, video’s over hoe je bijvoorbeeld wijn moet proeven, wat de belangrijkste wijnregio’s zijn, etc. Maar ook heeft Wine Spectator ontzettend veel proefnotities in hun database en komen er maandelijks 1000 bij. Winespectator waardeert de wijnen met punten op een schaal van 100. (85 – 89 punten: deze wijnen zijn heel goed en hebben bijzondere eigenschappen, 90 – 94 punten: Deze wijnen zijn uitmuntend en hebben klasse, karakter en stijl, 95 – 100 punten: deze wijnen behoren tot de klassiekers, de grootste wijnen van de wereld). Voor 2,99 dollar per maand heb je toegang tot meer dan 300.000 proefnotities.

Wijn app WineRatings+

De wijn app WineRatings+ is al even te verkrijgen in de Apple app store. Momenteel is deze wijn app te verkrijgen in versie 3.0 en is zeer recent geüpdatet (13-12-2012). De wijn app is ontwikkeld door M. Shanken Communications, Inc, tevens ook de uitgever van het blad en website. De wijn app is verkrijgbaar in het Nederlands, Deens, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees, Russisch, Spaans en Zweeds

Wat kan en doet deze wijn app?

Met de wijn app WineRatings heb je dus toegang tot meer dan 300.000 proefnotities van wijnen, maar dit is alleen in de betaalde versie. In de gratis versie van deze wijn app heb je vooral toegang tot gratis artikelen over wijn, maar dit zijn een beperkt aantal. Wil je toegang tot meer artikelen dan zul je je moeten abonneren.

De proefnotities bevatten de gebruikelijke informatie over de wijn, maar ook informatie over de prijzen van de wijn én actuele prijzen die wijnen bij de veiling opleveren. Elke maand komen er meer 1000 nieuwe proefnotities bij. Het team van Wine Spectator proeft zo’n 15.000 wijnen per jaar, oftewel 41 per dag. Dat is best veel. 🙂

Wijn app WineRatings+ een aanrader; ja of nee?

De wijn app WineRatings+ is eigenlijk niet meer dan het voorportaal van de enorme database waarover WineSpectator beschikt. Net als de website is. Van alles is een sneak preview te zijn, maar wil je het gehele artikel of proefnotitie (op de website) lezen dan zul je je moeten abonneren. Persoonlijk vind ik het een aardige wijn app, maar er zijn leukere wijn apps te vinden. Deze wijn app is meer te beschouwen als een digitaal blad over wijn en ook dan zou ik eerder een Nederlands blad, als Perswijn of Winelife, nemen dan de WineSpectator.

Wijn app WineRatings+ een aanrader; ja of nee? MMMnnneee…

Wijn app WineRatings

 

Meer Wijn apps door ons getest…

Wijn app Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Wijn app Connaisseur
Vivino
&Wijn
Bordeaux Wine Trip
Wijnshaker
Wine Notes
WSET 
Winestein Sommelier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.