Wijn app WineQuest een aanrader?

wijn app winequestEr zijn ontzettend veel wijn apps te vinden in de verschillende marketplaces voor apps. En net zo zeer als de voorkeur voor een wijn persoonlijk is, is de voorkeur voor een bepaalde wijn app ook persoonlijk. Wekelijks testen wij van Wijnbloggers een wijn app uit. Wat wij van deze wijn app vinden, delen we wekelijks op Wijnbloggers.nl. Ook deze week hebben we weer een leuke wijn app getest en vind je in dit artikel onze bevindingen. Graag horen we ook wat jij nu vindt van deze app.

De wijn app van deze week is: WineQuest

Wijn app WineQuest

WineQuest is momenteel te verkrijgen in versie 2.1 en is in december voor het laatst geüpdatet. De app is gemaakt door WineQuest, LLC en je moet natuurlijk ouder dan 17 zijn om deze app te mogen gebruiken. Deze app is geschikt voor de iPhone, iPod touch en iPad.

Wat kan en doet deze wijn app?

Met deze app stel je je wijnprofiel samen en kun je op basis van je persoonlijke wijnprofiel uitvinden of je een bepaalde wijn lekker zal vinden of niet.

Je wijn profiel wordt samengesteld aan de hand van een aantal vragen die de app je stelt. Dit zijn vragen die gaan over jouw smakenvoorkeur. Houd je van zout, houd je van koffie, bier of cocktails. Houd je van koffie heb je dan suiker of melk in je koffie, etc. Ook is er een lijst van wijnen en als er een wijn in staat die je wel eens gedronken hebt, geeft je deze wijn een cijfer (1 tot en met 5). Als je wijnprofiel is samengesteld kun je advies krijgen over een wijn. Je voert een wijn in en de wijn app kijkt of deze wijn overeenkomt met jouw wijnprofiel en geeft hier (in percentages) een advies over of je de wijn lekker zult gaan vinden of niet. Ook kun je opmerkingen bij een wijn plaatsen.

En heb je familie, vrienden of kennissen die deze wijn app ook gebruiken dan kun je hen ook op zoeken.

Wijn app WineQuest een aanrader of niet?

Deze wijn app is eenvoudig in gebruik en ziet er (grafisch) ook leuk uit. Om de wijn app te testen, heb ik een wijn profiel aangemaakt en vervolgens gezocht naar een wijn van Domaine Jean Sipp. Volgens de wijn app past deze wijn voor 69 procent bij mijn persoonlijke wijnprofiel en de wijn app heeft gelijk, want ik vond dit inderdaad een lekkere wijn.

Wel mis ik nog een aantal dingetjes, maar misschien moet ik daarvoor nog meer wijnen toevoegen. Ik mis bijvoorbeeld dat ik al, op basis van mijn wijnprofiel, een aantal suggesties krijg, maar zoals gezegd, misschien moet ik daar nog veel meer wijnen voor aangeven.

Wijn app WineQuest een aanrader, ja of nee? Ja, hij is wel leuk… 🙂

wijn app winequest - schermen

 

Andere wijn apps door ons getest:
When wine tastes best
30 wijn apps voor de wijnliefhebber (1)
30 wijn apps voor de wijnliefhebber (2)
30 wijn apps voor de wijnliefhebber (3)

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.