Wijn app Winebook een aanrader of niet?

wijn app WinebookVandaag komen we toe aan wijn app nummer 28 en gaan we vandaag de wijn app Winebook testen. Deze wijn app is nog in de trial fase, dus de verwachting is niet zo hoog als bij wijn app’s die al kant-en-klaar en af (is een app ooit af?) in de app stores te verkrijgen zijn.

Wijn App Winebook

Van deze Wijn App is zowel een gratis versie als een versie waar je voor moet betalen (€ 1,79) te verkrijgen voor zowel de iPad als de iPhone. Wij proberen vandaag de gratis versie van deze wijn app uit. Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans zijn de beschikbare talen.

Wat kan en doet deze wijn app?

Wijn app Winebook - wijn drinken - favoriet
Door op de fles te drukken, geeft je aan dat je deze wijn hebt opengemaakt. Met het hartje geef je aan dat deze wijn een favoriet is.

Met de wijn app Winebook kun je de proefnotities van je wijnen bijhouden die je gekocht en/of gedronken hebt. Je koopt een wijn, slaat deze op in de wijn app en als je de wijn openmaakt om te drinken, kun je op het glaasje (in de beschrijving van de wijn) drukken en dan registreert deze wijn app automatisch dat je deze wijn niet meer in voorraad hebt en haalt dus één fles van je voorraad af.

Ook kun je in deze wijn app eenvoudig aangeven wat je van de wijn vond. Je kunt aan de hand van 5 druiventrosjes aangeven wat je van de geur, kleur, smaak, kwaliteit en prijs vond en ook kun je hier aangeven wat je van de wijn in zijn geheel vond. Daarnaast is er nog een extra pagina waar je alles, wat je maar, kwijt wilt over deze wijn kunt noteren.

In het hoofdmenu zijn er 7 hoofdcategorieën: My wines, Categories, Favorites, Recently Bought, Recently Drank, Inventory en Appendix.

My Wines – Hier vind je al je wijnen terug. In de lijst zie je gelijk hoe je de wijnen beoordeeld hebt, want achter elke wijn staat het aantal druifjes die je Overall aan de wijn hebt toegekend.

Categories – Hier vind je jouw wijnen terug op soort, maar ook een beschrijving van de verschillende druivensoorten. Ook staan hier Regions, Certificates en Barcode; maar deze kun je alleen in de PRO-versie (betaalde versie) gebruiken.

Favorites – Hier vind je de wijnen terug die je in je beschrijving een hartje hebt gegeven en heb je dus mooi overzichtelijk een lijstje van je favoriete wijnen.

Recently Bought – Hier vind je de wijnen die je hebt gekocht, maar nog niet hebt opgemaakt. Je privé wijnkelder dus.

Recently drank – Hier kun je de wijnen die je gekocht en gedronken of niet gekocht maar wel gedronken hebt, terugvinden.

Inventory – Hier vind je al je wijnen terug

Appendix – Het wijnwoordenboek met daarin allerlei definities van wijntermen. Van Bag in a box tot Klimaat, van Decanteren tot PH waardes.

Wijn app Winebook een aanrader of niet?

Ik vind deze wijn app leuk. Het glaasje waar je op moet drukken, als je, een toegevoegde wijnfles openmaakt en dat dit dan overal gelijk gecorrigeerd wordt, vind ik echt leuk. Ik heb het nog niet eerder gezien en het is super handig. Snel kunnen zien wat je nog in voorraad hebt, wat je gekocht hebt, wat je gedronken hebt en wat je nu van die wijn vond, is met deze wijn app (bijna) in één oogopslag gedaan. Er is goed nagedacht over deze wijn app en een aantal zaken zijn zeer gedetailleerd uitgewerkt. Ik ga deze wijn app zeker in de gaten houden om te zien of er nog wat extra leuke dingetjes bij worden gemaakt, en zo niet dan ook niet erg, deze wijn app is nu al prima. Het kopen waard!

Wijn app Winebook een aanrader? Ja, zeer zeker!

 wijn app Winebook - schermen

 

Een aantal andere Wijn apps die wij hebben getest….

WineRatings+
Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Connaisseur
Vivino
&Wijn
Wijnshaker
Wine Notes
WSET 
Winestein Sommelier
Wijn app Wijnshaker 2013
 Wine Secretary 
Wijn app Corkbin een aanrader of niet?

1 Reactie
  1. Dit is een fijne tip. Gebruik tot nu toe Vivino om de ‘geopende’ wijnen vast te leggen. Zoek in aanvulling daarop naar een mogelijkheid om de ‘voorraad’ te beheren en waarderen. Dit ljikt me ideaal daarvoor! Dank, ook voor dit blog in het algemeen (relatief nieuwe lezer).

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.