Wijn app Winebase, een aanrader of niet?

Wijn app Winebase - logoWijn apps zijn er in alle soorten en maten. Je hebt wijn apps waarmee je proefnotities kunt maken, wijn apps waarmee je overheerlijke wijn-spijs combinaties mee kunt vinden, wijn apps waarmee je informatie over een lekkere fles wijn kunt opzoeken, wijn apps waarmee je wijnkennis kunt opdoen en kunt testen en je hebt natuurlijk wijn apps waarmee je wijn kunt bestellen. Wij van wijnbloggers houden wel van wijn apps en proberen dan ook veelvuldig wijn apps uit. Vandaag is het de beurt aan wijn app Winebase.

Wijn app Winebase

Wijn app Winebase is pas sinds vorige week op de markt en is uitgebracht door het Nederlandse bedrijf DevArt, die onder andere ook apps als Supercal – the super CalendarFloating Fish (een leuk memory spel) en Holiday Calendars maakte. Deze wijn app is te verkrijgen in het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans. De app is geschikt voor iPhone, iPad en iPod touch, vereist is wel iOS 6.0 of nieuwer en de app is geoptimaliseerd. Deze wijn app is op 15 oktober gelanceerd en de eerste klantenreviews in iTunes zijn al lovend. We zijn benieuwd.

iTunes: Winebase (ter introductie nu voor 2,69)

Wijn app Winebase - schermWat kan en doet deze wijn app?

Met Winebase kun je wijnnotities maken en leg je je persoonlijke wijncollectie aan. Je favoriete wijnen, voorzien van foto, prijs, druivensoort en land van herkomst, kun je in deze app opslaan en je kunt er je eigen waardering aan toevoegen. Ook kun je wijnen, die je toevoegt, uitroepen tot sterwijn door de wijn een ster te geven.

De app oogt lekker fris met het limegroene uiterlijk, maar je kunt deze kleur ook veranderen naar donkerrood als je dat mooier vindt.

De app is mooi overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken. Het toevoegen van een wijn doe je door op de plus (bovenin het scherm) te drukken en dan kun je beginnen met het toevoegen van de naam, het jaar, het type wijn, de druif, het land van herkomst, de regio, waardering van de wijn, de producent, de winkel waar je de wijn hebt gekocht en voeg je een foto van de desbetreffende wijn toe.

Maar dat is niet het enige; je kunt nog veel meer toevoegen en dat is voor ons wijnliefhebbers altijd prettig. Zo kun je ook nog toevoegen wanneer je een wijn het best kunt drinken, hoeveel flessen wijn je op voorraad hebt staan van de wijn die je toevoegt én kun je nog opmerkingen aan de wijn toevoegen. Ook kun je een internetadres aan de wijn koppelen. Handig als je de wijn bijvoorbeeld online hebt gekocht.

Wat fijn is aan de app is dat als je een woord intypt, de app suggesties geeft voor het woord. Scheelt een hoop typen.

Zoeken binnen de wijn app

Zoals vaker aangegeven vinden wij het kunnen zoeken binnen een wijn app belangrijk en willen we niet eindeloos een lijst door moeten scrollen om de wijn te vinden, waarnaar we op zoek zijn. Deze app doet dat goed. Je kunt met deze app, binnen de wijnen die je hebt toegevoegd, op vele manieren zoeken. Je kunt je wijnen sorteren op jaar, waardering, druif, land, regio, sterwijnen het aantal flessen dat je in voorraad hebt, etc. Handig vinden wij hier weer dat je ook kunt sorteren op winkel. Dus sta je bij de AH, in de wijnwinkel of ben je aan zoeken bij je favoriete online wijnwinkel dan kun je de wijnen die je hier al eerder hebt gekocht, eenvoudig terug vinden. Met de wijn app kun je ook een goede back up instellen, kun je foto’s opslaan in foto albums en bijvoorbeeld een lijst met wijnen naar je e-mail exporteren.

Wijn app Winebase, een aanrader of niet?

Deze wijn app is gebruiksvriendelijk, is eenvoudig in het gebruik en zoekt goed. Zaken, die ik toch wel erg belangrijk vind! Het kunnen sorteren van je toegevoegde wijnen op veel onderwerpen is echt handig. Zeker, zoals ik al eerder schreef, je in de winkel bent om wijn te kopen en je eenvoudig kunt terughalen welke wijnen je in deze winkel al eens eerder hebt gekocht en wat je daar van vond.

Je bevindingen kun je echter niet delen via sociale netwerken, maar wel mailen of als bericht sturen. Dat is dan weer handig met betrekking tot verjaardagen, Sinterklaas en het kerstdiner.

Deze wijn app moet de strijd aan met de vele apps, die wij al hebben uitgeprobeerd, maar deze wijn app is zeker een aanrader en is een zware concurrent van mijn favoriete wijn app. Winebase verliest het uiteindelijk van mijn favoriet, omdat ik mijn bevindingen niet via verschillende sociale netwerken kan delen en ik niet de ervaringen met en proefnotities over een wijn van anderen kan zien. Maar heb je daar geen behoefte aan dan is het zeker een aanrader!

Wijn app Winebase een aanrader, ja of nee? Ja!

Wijn app Winebase - schermen

Andere wijn apps door ons getest:
When wine tastes best
30 wijn apps voor de wijnliefhebber (1)
30 wijn apps voor de wijnliefhebber (2)
30 wijn apps voor de wijnliefhebber (3)

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.