Wijn app Wine Vintage Chart een aanrader of niet?

Wijn app Wine Vintage Chart Zoals elke week, deze keer op dinsdag in plaats van maandag, testen we bij Wijnbloggers een wijn app uit. De wijn app van deze week is de wijn app Wine Vintage Chart.

Wijn App Wine Vintage Chart

Deze gratis wijn app is al even te verkrijgen in de iTunes store, maar is ook via Google Play voor de android te verkrijgen. De wijn app is ontwikkeld door Root-Sea.Inc, een Japans bedrijf. De wijn app is dan ook verkrijgbaar in het Japans en het Engels. Deze wijn app is geschikt voor de iPhone, iPad en iPod touch én dus voor android toestellen.

Wat kan en doet deze wijn app?

Zoals de naam je al doet vermoeden, geeft deze app je een overzicht van wijnjaren en de kwaliteit van deze wijnjaren. De wijnjaren van 12 verschillende landen en 31 verschillende wijnregio’s worden weergegeven. De app geeft een periode van 1970 tot en met 2010, maar er ontbreekt bij verschillende jaargangen nog informatie, maar de jaargangen van de eind jaren ’90 tot en met 2010 zijn redelijk compleet. Je vindt er informatie over landen als Frankrijk, Italië. Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië, Chili, Portugal en Zuid-Afrika.

Bij sommige landen is er een onderverdeling gemaakt in een aantal wijnregio’s. Frankrijk – Bordeaux Left Bank (Medoc) Rood, Bordeaux Left Bank (Graves) Rood of zoals bij Spanje; Rioja en Ribera del Duero.

Zodra je een wijnland of wijnregio aanklikt, krijg je een overzicht van jaargangen en zijn er sterren aan verbonden, waarbij 5 sterren een top jaar aangeeft en 1 ster een heel slecht jaar.

Andersom kun je ook zoeken, dus op jaartal. Als je klikt op 2004 krijg je de lijst van wijnregio’s die zijn opgenomen en staat daarachter hoeveel sterren deze jaargang heeft gekregen.

Wijn app Wine Vintage Chart een aanrader; ja of nee?

De app is handig voor het snel opzoeken of een wijn afkomstig uit een goed wijnjaar of niet, maar is nog niet compleet. Er missen nog een heleboel wijnregio’s en wijnlanden. Dus dat is een nadeel. De wijn app is handig als je wilt weten of een bepaalde wijn uit de jaren 1997-2010 uit een (in de app opgenomen) land of wijnregio een beetje kwaliteit heeft of niet. Toch vind ik dat de app relatief weinig gebieden bevat waardoor je de app niet voor alles kunt gebruiken en dan toch weer je informatie ergens anders moet vinden. Voor nu, omdat we nog geen andere wijn app hiervoor hebben, blijf ik deze wijn app even gebruiken, maar ik ga heel snel op zoek naar een andere wijn app hiervoor.

Wijn app Wine Vintage Chart een aanrader…? Mmja… (totdat we een betere hebben gevonden)

 Mocht je een goede tip voor ons hebben, laat het ons dan weten!

Wijn app Wine Vintage Chart - schermen

Andere apps door ons getest…

WineRatings+
Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Connaisseur
Vivino
&Wijn
Wijnshaker
Wine Notes
WSET 
Winestein Sommelier
Wijn app Wijnshaker 2013
 Wine Secretary 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.