Wijn app Wine Simplified een aanrader of niet?

wijn app wine simplified - thumbAls je zoekt naar een wijn app binnen de verschillende app-markets, vind je ontzettend veel wijn apps. Er komen elke week nog steeds wijn apps bij en er zijn nu zoveel wijn apps dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Wat doet welke wijn app? Is deze wijn app handig of niet? Reden voor Wijnbloggers om elke week een wijn app uit te testen en onze mening over een wijn app te geven. Vandaag de eer aan de wijn app: Wine Simplified, een wijnboek in app-vorm.

Wijn app Wine Simplified

De app Wine Simplified is eind vorig jaar gelanceerd (november) en is een initiatief van Marnie Old, sommelier, wijnschrijver en wijncoach en Open Air Publishing Inc. Het digitale wijnboek, wat deze app is, is geschreven in het Engels en is te gebruiken op zowel de iPad als de iPhone. Deze app kost 9,99.

Wat kan en doet deze wijn app?

De app Wine Simplified geeft eigenlijk antwoord op alle vragen die je maar kunt hebben op wijngebied en leert je alles over wijn wat je altijd al hebt willen weten.
De app bevat veel informatie over wijn. Je vindt er heel veel wijn-spijscombinaties, waarbij ook nog eens het hoe, wat en waarom wordt uitgelegd, maar ook video’s waar je veel van kunt leren (een soort wijncursus). Daarnaast kun je met deze app je uitspraak oefenen en leer je van alles over het etiket, waardoor je in de winkel eenvoudig(er) een keuze kunt maken. Je vindt er leuke infographics, maar ook interactieve tours etc.

In de onderstaande video een impressie van deze wijn app.

Wijn app Wine Simplified een aanrader; ja of nee?

Deze app bevat enorm veel informatie, die ook nog eens op aantrekkelijke wijze wordt gepresenteerd. Video, audio, mooie foto’s en infographics; ik houd daar wel van.

Jammer is het dat de app volledig in het Engels is, maar ja dat is op zich natuurlijk niet echt een heel groot probleem. Wil je persé in het Nederlands lezen dan zijn er natuurlijk een heleboel leuke Nederlandse boeken over wijn te vinden. Ook de prijs is, voor een app, niet echt laag, maar kijk maar eens in de boekhandel wat je daar betaalt voor een beetje mooi wijnboek. Dus vanuit dat oogpunt valt de prijs dan wel weer mee.

Wijn app Wine Simplified een aanrader; een mja…

Andere apps door ons getest…

WineRatings+
Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Connaisseur
Vivino
&Wijn
Wijnshaker
Wine Notes
WSET 
Winestein Sommelier
Wijn app Wijnshaker 2013
 Wine Secretary 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.