Wijn app Wine Secretary een aanrader of niet?

wijn app Wine SecretaryOp het gebied van wijn zijn er behoorlijk wat wijn apps te vinden. Er zijn wijn apps met wijncursussen, er zijn wijn apps om wijnkelders te organiseren, maar er zijn ook wijn apps die je meer vertellen over een bepaalde wijn.  En zo zijn er wijn apps voor de iPhone of de iPad, maar ook wijn apps voor de android-gebruikers. Vandaag dan ook de Wijn app Wine Secretary voor wijnliefhebbers die in het bezit zijn van een android toestel.

Wijn app Wine Secretary

Deze wijn app voor de android-gebruikers is verkrijgbaar in het Nederlands en wordt door gebruikers beoordeeld met 4 sterren. De app is recent nog bijgewerkt, maar is al enige tijd verkrijgbaar. De zoekfunctie van deze wijn app maakt gebruik van informatie die door Snooth is verzameld. De app is zowel online als offline te gebruiken.

Wat kan en doet deze wijn app?

Deze gratis wijn app is een wijn app waarmee je proefnotities kunt maken en waarmee je ook naar wijnen kunt zoeken. De wijn app heeft zo’n 1,2 miljoen wijnen,  al dan niet beoordeeld, in het archief zitten. Het toevoegen van een eigen proefnotitie is eenvoudig. Je voert de naam van de wijnmakerij in, de wijn waar het om gaat, welk soort wijn (rood, wit, etc.), het jaartal en de prijs. Ook kun je de wijn aan de hand van het vullen van wijnglazen beoordelen (1 tot en met 5). Aan je proefnotitie kun je openbare notities toevoegen en deze kunnen je delen, maar ook privé notities toevoegen die altijd privé blijven. In de proefnotitie zijn mooie veldjes voor de druivensoorten aan gemaakt. Je kunt er 3 verschillende druivensoorten aangegeven en ook kun je het percentage van de betreffende druivensoort aangegeven (60% merlot). Handig is dat je zowel een foto kunt toevoegen van de voorkant van de fles, als van de achterkant, maar je kunt de foto’s ook importeren vanuit de afbeeldingen die op je mobiel staan.

Naast deze wijn app kun je apart nog een wijnwoordenboek downloaden die dan wel binnen deze wijn app te gebruiken is. Dit wijnwoordenboek is in het Engels.

Kort samengevat, kun je met deze wijn app:

• Zoeken naar vele wijnen (en beoordelingen) in een enorme wijn-database

• Zoeken naar wijn details (vintage, druivensoorten, regio, stijl)

• Foto nemen van de voor-en achterzijde van de wijn

• Zoeken in een lokale database van 1000 + wijnstreken en 70 + variëteiten (internetverbinding niet noodzakelijk)

• Je bevindingen eenvoudig delen via Twitter, Facebook, email, etc.

Wijn app Wine Secretary een aanrader, ja of nee?

Met deze wijn app kun je eenvoudig persoonlijke proefnotities maken en ook makkelijk zoeken. De app is erg gebruiksvriendelijk. En ik vind het echt een pre dat je verschillende druivensoorten (met percentages) kunt toevoegen én foto’s van zowel de voorkant als de achterkant (etiket) van je wijn kunt toevoegen. Het extra van het wijnwoordenboek is leuk, vooral ook goed dat je kunt kiezen of je er wel of niet gebruik van wilt maken.

Het zoeken in de database is wederom eenvoudig en voor het zoeken kun je verschillende filters (soort wijn, op sterren, maar ook op de wijn die jij het beste beoordeeld hebt, laatst geproefd, goedkoopste, duurste etc.).

Een aanrader, ja of nee? Een volmondig ja! (Deze wijn app veraste mij echt!)

wijn app Wine Secretary - schermen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.