Wijn app Wine Profiles een aanrader?

Wijn App Wine Profiles - thumb1908 iPhone apps en 772 iPad apps vind ik in iTunes als ik zoek op wijn apps. Dat zijn 224 iPad apps en 334 iPhone apps meer dan in juli 2012. Er komen dus nog steeds wijn apps bij en er zijn nu zoveel wijn apps dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Wat doet welke wijn app? Is deze wijn app handig of niet? Reden voor Wijnbloggers om elke week een wijn app uit te testen en onze mening over een wijn app te geven. Vandaag de eer aan de wijn app: Wine Profiles.

Wijn app Wine Profiles

Wijn app Wine Profiles is wederom een wijn app die al langer verkrijgbaar is. Voordeel daarvan is dat de beginnersfoutjes er uit zijn en je mag verwachten dat de app redelijk goed werkt. Wine Profiles is ontworpen door Avinis GmbH. Avinis GmbH heeft meer wijn apps gemaakt. Zo  maakte het bijvoorbeeld een app die je helpt bij het wijnproeven, een app over de verschillende jaargangen, waarbij je dus kunt zien of een wijnjaar goed of slecht was, een app waarmee je je wijnkennis kunt testen, maar ook een app waarmee je kunt berekenen hoe lang je een fles wijn moet koelen voor de juiste temperatuur.

Wine Profiles is verkrijgbaar in het Engels, Frans en Duits en is geschikt voor zowel de iPhone, iPod touch en iPad. In tegenstelling tot veel andere apps die we getest hebben, is deze wijn app niet gratis en kost in de app store € 4,49.

Deze wijn app is gebaseerd op het boek “Die Weinsteckbriefe” (The Wine Profielen) door Kurt Gibel.

Wat kan en doet deze wijn app?

Deze app bevat een omvangrijke “catalogus” van verschillende soorten wijn afkomstig uit verschillende wijnregio’s van over de hele wereld. In de app vind je beschrijvingen van ongeveer 430 verschillende wijnregio’s en ongeveer 680 verschillende wijnsoorten. De app beschrijft de karakteristieken van elke wijn en elke wijnregio zoals de verhoudingen tussen verschillende druivenrassen, de indeling in kwaliteitsklassen, houdbaarheid en dus de kenmerken van een wijn.

Of zoals het mooi omschrijven is in de iTunesstore:

Door deze wijn app ontdek je:

 • Welke druiven worden gebruikt in een Amarone della Valpolicella,
 • Wat de typische aroma’s zijn van een Ribera del Duero,
 • Wat de kwaliteit en de houdbaarheid (in het algemeen) is van Madiran,
 • Wat de verschillen zijn tussen een Margaux en een St-Estéphe.

Wijn app Wine Profiles een aanrader; ja of nee?

Deze app bevat veel informatie en de informatie wordt ook op een overzichtelijke wijze getoond. Ook is deze app eenvoudig in gebruik. Jammer vind ik het dat de informatie in de app niet is opgesierd met mooie foto’s.

Wijn app Wine Profiles een aanrader; ja of nee? Een ja…

Andere apps door ons getest…

WineRatings+
Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Connaisseur
Vivino
&Wijn
Wijnshaker
Wine Notes
WSET 
Winestein Sommelier
Wijn app Wijnshaker 2013
 Wine Secretary 

2 Reacties
 1. Voor de liefhebbers van Franse wijnen bestaat er een app uitgegeven door de toonaangevende wijngids “Guide Hachette des Vins”. http://www.hachette-vins.com
  Helaas alleen beschikbaar in het Frans.

  Over de gids:
  De Guide Hachette des Vins bestaat al sinds 1985 en is een van de meest verkochte wijngidsen in Frankrijk.
  Wijnen in deze gids zijn allen blind geproefd door een deskundige jury.
  Wijnen die goed genoeg worden bevonden worden dan in de gids vermeld met proefnotities en veel andere informatie. De overige wijnen staan simpelweg niet in de gids.
  Sommige wijnen hebben zelfs 1, 2 of het maximale 3 sterren toebedeeld gekregen hetgeen staat voor de kwaliteit.
  Naast deze sterren kan een wijn ook een “Coup de Coeur” krijgen, een zeldzame onderscheiding wanneer de jury unaniem is over de kwaliteit en de wijn boven alle overige wijnen uitsteekt.

  Over de App:
  In de App “Guide Hachette des Vins 2013” staan niet alleen 50 000 wijnen van de laatste 5 millésimes, maar ook informatie over 11 000 wijnboeren, de regio’s, de appellations, en een algemene beoordeling van de verschillende jaren (op een schaal van 1 tot 20 zoals dat gebruikelijk is in Frankrijk).
  Ook wordt er de nodige informatie verstrekt over de Grands crus en worden de wijnen met een “Coup de Cœur” uitgelicht.
  Verder bevat de App een handige functie voor het lokaliseren van genoteerde wijnboeren bij u in de buurt.

  De App is gratis te gebruiken (voor evaluatie) gedurende de eerste 24 uur Daarna kost de App 14,99 €

  Een aanrader?
  Zelf koop ik jaarlijks de Guide Hachette des Vins (sinds 1994). Daarnaast gebruik ik de App. Ik ben er zeer tevreden over.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.