Wijn app Wine with Friends, een aanrader of niet?

Wijn app wine with friends logoOok deze week hebben we weer een wijn app uitgeprobeerd, namelijk de wijn app Wine with Friends. Wine with friends is een wijn app waarmee je een proefnotitie van een wijn kunt maken en deze kunt delen met je vrienden. Opvallend aan deze wijn app is dat deze wijn app erg visueel is ingesteld. Weinig woorden, maar veel (mooie) beelden.

Wijn app Wine with Friends

De wijn app Wine with Friends is nog ontzettend nieuw. Deze releasedatum van deze wijn app was op 21 oktober jongstleden. De wijn app is er niet in het Nederlands, maar wel in het Engels, Traditioneel Chinees en Vereenvoudigd Chinees. De wijn app is geschikt voor iPhone, iPad en iPod touch met iOS 5.0 of nieuwer en is ook geoptimaliseerd voor de iPhone 5

Voor de Android heb ik de wijn app niet kunnen vinden…

iTunes: Wine with Friends

wijn app wine with friends - radWat kan en doet deze wijn app?

Met deze wijn app kun je proefnotities maken van wijnen die je drinkt. Deze proefnotities vormen dan jouw privé-collectie. Je wijnen kun je delen met vrienden.

Als je een proefnotitie met deze wijn app wilt maken, maak je allereerst een foto van de wijnfles en vervolgens kun je smaken en geuren toekennen aan de geproefde wijn. Dit doe je aan de hand van een afbeeldingen. In een rad bevinden zich allerlei afbeeldingen van geuren en smaken en door op een afbeelding te klikken, waarvan jij vindt dat deze bij de wijn hoort, kun je de geur of smaak toevoegen.

Het rad van afbeeldingen van geuren en smaken kun je instellen op 12 algemene beschrijvingen (alcohol, zuur, notig, fruitig, bitter, houtig), maar je kunt er ook voor kiezen om een 50 smaken te kiezen. In het buitenste rad bevinden zich dan kenmerken als gevoel in de mond, zoete smaken en andere smaakbelevenissen (fruitig, rokerig, kruiden etc.), en kun je vervolgens weer in het middelste rad de afbeeldingen met kenmerken toevoegen aan de wijn.

Wil je nog meer en gedetailleerder smaken en geuren toevoegen aan de wijn, dan kun je een uitbreiding kopen met 100 of 150 smaken (3,59 euro per uitbreiding).

Leuk aan deze wijn app is dat het een sociaal gebeuren is. Je kunt binnen de wijn app zien welke wijnen je vrienden hebben beoordeeld, maar ook welke wijnen er trending zijn. Maar dat niet alleen je kan met deze wijn app ook een soort “virtueel” proeflokaal starten, waarbij iedereen een oordeel kan geven over dezelfde wijn. Als iedereen een beoordeling heeft gegeven, wordt er een gemiddelde beoordeling berekend.

Drink je met je partner een lekker wijntje dan kun je de wijn ook samen beoordelen en kan je 2 beoordelingen aan deze wijn toevoegen en dat is natuurlijk ook wel weer erg leuk.

Wijn app Wine for Friends, een aanrader of niet?

Doordat deze wijn app met mooie beelden werkt, ziet de wijn app er erg mooi uit en erg gebruiksvriendelijk. Je neemt een foto, zoekt de bijbehorende smaken en geuren afbeeldingen erbij en klaar is kees. Dat kost allemaal weinig inspanning en het oogt ook nog eens heel leuk. Dat je de proefnotities eenvoudig kunt delen, is ook fijn en dat je met vrienden je eigen proeflokaal kunt starten, vind ik echt ontzettend leuk gevonden!

Wijn app Wine for Friends een aanrader, ja of nee? Ja!

wijn app wine with friends schermen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.