Wijn app Wine Encyclopedia, een aanrader of niet?

Wijn app Wine EncyclopediaOp het gebied van wijn zijn er behoorlijk wat wijn apps te vinden. Er zijn wijn apps met wijncursussen, er zijn wijn apps om wijnkelders te organiseren, maar er zijn ook wijn apps die je meer vertellen over bepaalde wijnen of over ideale wijn&spijs combinaties. Vandaag de Wijn app: Wine Encyclopedia.

Wijn app Wine Encyclopedia

Zoals vele wijnapps is deze wijn app ook al even te verkrijgen in de apps store. De app is gemaakt door SWAT, een Nederlands reclame- en internetbureau en dat verast me. Ik vind het nu eenmaal erg leuk als er een Hollands tintje aan zo’n app zit.

De app is verkrijgbaar in het Engels, Duits, Noordelijk Sami (een van de Samitalen die in Scandinavië gesproken wordt) en het Spaans. Jammer, geen Nederlands dus 🙁

Deze wijn app is te gebruiken op de iPhone, iPod touch en iPad (itunes ), maar ook voor androids en is gratis.

Wat kan en doet deze wijn app?

De naam van deze wijn app doet je vermoeden dat deze wijn app een compleet naslagwerk over wijn bevat, maar niets is minder waar. Met deze wijn app kun je wijnen opzoeken en je kunt er wijn&spijs combinaties mee vinden.

Het zoeken naar een bepaalde wijn

Bij het zoeken naar een wijn kun je een filter aanmaken. In het filter kun je aangeven wat de minimale rating van een wijn moet zijn, de maximale prijs  en kun je de resultaten laten weergeven op volgorde van populairiteit, rating, wijnhuis, naam en prijs.

Ik heb even gezocht op Luis Felipe Edwards Dona Bernarda, de nummer 11 uit onze Rode Wijn Top 20  en de wijn app komt snel met 8 erschillende resultaten van Luis Felipe Edwards, waaronder één Luis Felipe Edwards Dona Bernarda Private Reserve 1997. Als ik deze aantik, wordt er een nieuw scherm geopend waar ik kan zien wat voor wijn het is, van welke wijngaard de wijn afkomstig is, onder welke appellation het valt, wat de hoogste rating is die deze wijn heeft ontvangen en hoeveel de wijn ongeveer kost. Dit resultaat kan ik per e-mail versturen.

Wijn&Spijs combinaties

In dit gedeelte van de wijn app vind je 6 verschillende hoofdcategorieën (vlees, kaas, dessert, Paste (granen), Gevogelte en Vis (&zeevruchten). Elke hoofdcategorie kun je vervolgens specificeren. Dus bij Pasta krijg je dan:

Pasta -> Lasagne/Paella/Pasta/Pizza/Risotto

Lasagne -> Vlees/Groente

Uiteindelijk krijg je dan een overzicht van wijnen die goed bij deze spijs passen.  Als je dan een wijn aanklikt, kom je in hetzelfde scherm als bij het zoeken van een bepaalde wijn en zie je dus wat voor wijn het is, van van welke wijngaard de wijn afkomstig is etc.

Wijn app Wine Encyclopedia een aanrader, ja of nee?

Zoals ik in het begin al schreef, verwacht je bij de naam van deze wijn app een naslagwerk over wijn en dat is deze app zeker niet. De app oogt (grafisch) simpel en je hebt niet het idee dat je in de wereld van wijn terecht bent gekomen. Het zoeken werkt wel goed, maar toch ben ik er niet helemaal weg van. Ik heb het idee dat ik niet vind wat ik zoek en lijkt het alsof de app nog niet compleet is.

Over de wijn&spijs combinaties ben ik wel enthousiast. Het doorklikken naar verschillende categorieën is handig, maar ook hier heb ik het idee dat het nog niet helemaal compleet is.

Echt jammer, ik had meer van deze wijn app verwacht…

Een aanrader, ja of nee? Nee, helaas niet…

 

Wijn app Wine Encyclopedia - schermen

 

Andere Wijn apps door ons getest…

WineRatings+
Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Connaisseur
Vivino
&Wijn
Wijnshaker
Wine Notes
WSET 
Winestein Sommelier
Wijn app Wijnshaker 2013
 Wine Secretary 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.