Wijn app Wijnshaker 2013

wijn app wijnshaker 2013 - wijnalmanak 2013De vorige versie van de Wijnshaker was één van de eerste wijn apps die we hier op Wijnbloggers bespraken.  Al enige tijd is de nieuwe versie van deze wijn app, Wijnshaker 2013 te verkrijgen in de verschillende app stores. De nieuwste versie van deze wijn app is voorzien van de informatie uit de Wijnalmanak 2013.

Wijn app Wijnshaker 2013

De Wijnshaker 2013 bevat dus de wijnen uit de Wijnalmanak 2013. De Wijnalmanak 2013 bevat de “beste” wijnen onder € 10,- die te verkrijgen zijn bij supermarkt, slijterij en wijnspeciaalzaak. De Wijnalmanak 2013 is niet samengesteld door Cuno van ’t Hoff, die de eerdere uitgaven van de Wijnalmanak schreef, maar door het Wijnalmanak-proefteam, beastaande uit Ronald en Sjoerd de Groot van Perswijn (de aanvoerders van het proefteam) en Ellen Dekkers, Lars Daniëls en René van Heusden versterken daarnaast ook nog het team.

Deze wijn app is ontwikkeld door Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, is in het Nederlands én geschikt voor de iPhone, iPod touch en iPad.

Wat doet en kan deze wijn app?

De werkwijze van de wijn app Wijnshaker 2013 verschilt niet zo heel veel van de vorige app. Deze wijn app werkt als volgt:

Op basis van je locatie selecteert deze wijn app de supermarkten, slijterijen of wijnspeciaalzaken die bij jou in de buurt zijn en mocht je niet precies weten waar deze winkel zich bevindt dan navigeert de app je (via Google Maps) naar de plek van bestemming.

Nadat je een keuze voor een bepaalde winkel hebt gemaakt, geeft de wijn app je een lijst met wijnen die deze winkel in zijn assortiment heeft. Niet onbelangrijk bij deze wijn app is, dat je, zodra je de winkel hebt uitgekozen, even met je iPhone of iPad schudt (shaken) want anders krijg je het assortiment niet. Bij de wijnen staan aantrekkelijke en duidelijke omschrijvingen van de wijn. En natuurlijk kun je je ervaringen delen via Facebook, Twitter etc.

Kortom, met de wijn app Wijnshaker 2013 heb je kort samengevat:

  • Informatie over meer dan 1.000 Wijnalmanak-wijnen,
  • Informatie over het assortiment van duizenden vestigingen van supermarkten, slijterijen en wijnspeciaalzaken,
  • Navigatie mogelijkheden voor auto en voetganger,
  • De mogelijkheid tot het markeren van wijnen als favoriet en kun je persoonlijke notities toevoegen,
  • Kun je toevoegen bij welke gerecht de wijn goed heeft gesmaakt,
  • Kun je je wijnen via Facebook, Twitter en e-mail delen,
  • Is wijninformatie beschikbaar zonder internet connectie,
  • Heb je geavanceerde zoek & filter opties.

Daarnaast biedt deze wijn app de mogelijkheid om extra’s aan de wijn app toe te voegen, maar dit is niet gratis. Tegen betaling heb je:

  • De mogelijkheid om honderden sterwijnen, bubbelwijnen, trendwijnen, seizoenswijnen en nog veel meer sets toe te voegen aan je app.
  • De mogelijkheid tot een wijncursus met ruim 350 meerkeuze vragen om je wijnkennis te testen en te verrijken. Deze cursus is samengesteld door Hubrecht Duijker en Ellen Dekkers.

De kosten van de extra sets zijn laag. Alle sets, met uitzondering van de vijfhonderd sterwijnen die € 3,59 kost en de wijncursus die € 2,69 kost, kosten € 0,89.

(bron: iTunesstore)

Zoekfunctie van deze wijn app

De zoekfunctie van deze wijn app werkt erg prettig, vind ik. Je kunt gemakkelijk filteren op soorten wijn (rood, wit, rosé en bubbels (als je die gekocht hebt), prijs, sterren, land van herkomst, bij welk gerecht welke wijn past en natuurlijk de winkel.

Wijn app Wijnshaker 2013 een aanrader, ja of nee?

Persoonlijk vind ik de wijn app wel handig. Van te voren weten welk wijnassortiment een winkel heeft, is prettig. Het voorkomt struinen door een winkel en vervolgens het toch net niet kunnen vinden van wat je zoekt. De navigatie naar een winkel is fijn als je ergens op onbekend terrein bent. Ook het zoeken naar wijnen binnen de app is fijn en eenvoudig. En grafisch ziet het er mooi uit.

Wel moet ik toegeven dat ik (wederom) alleen de gratis versie heb uitgeprobeerd en er niet naar gekeken heb wat je meer kunt als je er van alles bij koopt.  Ook heb ik deze wijn app wederom uitgeprobeerd op mijn iPad en blijf ik bij mijn mening dat ik denk dat de app op een iPhone meer toevoegt. Op de iPad is het allemaal heel goed te lezen, maar het schudden is wat lastiger.

Bij de review van deze wijn app las ik commentaar dat de Wijnshaker niet doet wat het belooft, maar dat heb ik niet ondervonden. De app werkt goed en geeft goede informatie.

Wijn app Wijnshaker een aanrader; ja of nee? Ja…

Wijn app Wijnshaker 2013

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.