Wijn app Wijndagboek, een aanrader of niet?

wijn app wijndagboekDe dertigste wijn app vandaag. En deze eer gaat naar de wijn app Wijndagboek, een app met een Oranje tintje dus zeer toepasselijk in deze tijd. Apps als Wine Notes, ConnaisseurWinestein Sommelier en nog een heleboel andere wijn apps gingen de wijn app van vandaag al voor. Tot dusver behoren deze drie genoemde apps in ieder geval tot mijn top 5 van handige wijn apps voor wijnliefhebbers. Maar nu we dertig apps hebben, is het misschien ook eens tijd om een nieuwe wijn app top 5, top 10 of to 30 dertig te maken. Maar dat bewaren we voor volgende week. Eerst vandaag onze bevindingen met betrekking tot de app van vandaag, Wijndagboek.

Wijn app Wijndagboek

Deze app is gemaakt door de Nederlander René van Mil. De app is zowel in het Nederlands als het Engels te verkrijgen en pas vrij recent te downloaden in de app store en kost  €1,79.

Wat kan en doet deze wijn app?

Met deze app kun je, net als bij vele andere apps, proefnotities maken van de wijnen die je proeft. Je kunt een foto toevoegen, streepjescodes scannen en je bevindingen delen via Twitter, Facebook, email (pdf) of SMS. Aan de hand van sterretjes kun je je waardering voor een wijn aangeven en ook kun je voorraad op peil houden met deze app.

Wijn app Wijndagboek een aanrader of niet?

Wijndagboek werkt eenvoudig, je kunt gemakkelijk je wijnen terugvinden en wat ik erg handig vind, is dat je de proefnotities die je met deze app hebt gemaakt ook kunt mailen en kunt uitprinten. Dat vind ik persoonlijk erg handig. De schermen van de app zijn overzichtelijk en komen mooi rustig over. Het maken van een proefnotities is erg goed te doen en dat is eigenlijk het allerbelangrijkste. Ideaal is natuurlijk ook dat deze app in het Nederlands is.

De app is goed, werkt prettig en ziet er goed uit, maar doet mij nog niet besluiten om mijn andere wijn apps overboord te gooien, maar misschien ben ik ook wel heel erg verwend na 30 wijn apps. 😉

Wijn app Wijndagboek een aanrader? Mjaa…

 wijndagboek schermen

Een aantal andere Wijn apps die wij hebben getest….

WineRatings+
Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Connaisseur
Vivino
&Wijn
Wijnshaker
Wine Notes
WSET 
Winestein Sommelier
Wijn app Wijnshaker 2013
 Wine Secretary 
 Corkbin 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.