Wijn App &Wijn, een aanrader?

wijn app - &wijnAls je op zoek gaat naar een wijn app zul je in iTunes bij het gebruik van de zoekterm wijn 20 apps vinden voor de iPad en 53 voor de iPhone. 20 keer een wijn app in het Nederlands. Dat is toch best aardig. Het kan natuurlijk niet op tegen het zoeken naar een wijn app in het Engels, want dan heb je toch echt wel meer keuze. 610 wijn apps voor de iPad en 1695 apps voor de iPhone. Als ik ze allemaal wil uitproberen, heb ik nog wel even voor de boeg.

Eerst de Nederlandstalige wijn apps maar…

&Wijn

Vandaag de wijn app &Wijn.Deze gratis wijnapp bestaat al even. &Wijn is gereleased op 16 augustus 2011. De wijn app is ontwikkeld door Aestron en Sprigs naar het idee van Thom van der Heide (sommelier en topkok), Felicia Alberding ( journaliste Elle Eten) en Edgar Groeneveld (sommelier van het jaar 2011).

wijn app &WijnWat doet en kan deze wijn app?

&Wijn lost eigenlijk de eeuwige vraag voor je op: Welke wijn drink ik bij welk gerecht? Welke wijn past bij de stamppot boerenkool die ik vanavond op tafel zet? Welke wijn past bij Rode kool met appelmoes of bij Stoofpeertjes. Maar ook lost deze wijn app de vraag andersom op. Dus welk gerecht past bij de Cabernet Sauvignon, Malbec of Pomerol, die je al een tijdje in je wijnrek of wijnkelder hebt liggen en nu eens tijdens het diner wil gaan schenken.

Deze wijn app heeft een strak design en dat vind ik persoonlijk wel mooi. Het oogt ook chique; het zwart met wit.

Zodra je deze wijn app opent, kun je in het hoofdmenu een keuze maken tussen:

  • Wijnen – welk gerecht past een bepaalde wijn;
  • Kazen – welke wijn past bij een bepaalde kaas;
  • Eten – welke wijn past bij een bepaald gerecht;
  • Favorieten – je favoriete wijnen toevoegen

De app is simpel, overzichtelijk en het is duidelijk wat je er mee kunt en hoe je dat doet. De aparte categorie voor Kaas vind ik erg leuk. Straks in december weer superhandig als je met alle feestelijke gelegenheden in deze maand een kaasplankje met een lekkere wijn op tafel wil zetten. Of natuurlijk een heel kerstdiner. En ook met deze wijn app kun je je bevindingen delen via Twitter en Facebook.

De categorie eten is echt geweldig. Deze categorie is weer onderverdeeld in allerlei subcategorieën. Van vis, salades en quiches tot soep, ei en wild; het staat er allemaal in. En daarnaast kun je nog terecht in de verschillende keukens: Hollands, Frans, Mexicaans, Noord-Afrikaans, etc.

Aanrader, ja of nee?

Ja, een echte aanrader. In tegenstelling tot vele andere wijn apps, heb je bij deze app gewoon niet het idee dat er iets verkocht moet worden. Dat kan ook gewoon niet. Het draait bij deze wijn app om informatie om zo tot een goede keuze te komen van wijn & spijs.

Een aanrader, ja of nee? Een grote ja…

Wijn App &Wijn

Enhanced by Zemanta
1 Reactie
  1. Nou, daar heb ik wat moeite mee. Enerzijds is op wat vermeld wordt weinig af te dingen, maar de gemiddelde
    Iefhebber zonder vinoloog-of chefdiploma blijft wat ambivalent staren naar wijnsoorten waar hij nog nimmer van gehoord heeft.
    Kipgerechten zijn in eerste instantie niet gecategoriseerd, maar blijken uiteindelijk onder ‘Wild’ te vallen. In de categorie ‘Vis’ worden vissoorten beschreven die zelden in Nederland beschikbaar zijn (griet, snoekbaars enz.) maar, garnalen, poon, forel, mosselen, zeebaars, pangasius, schelvis, schol .en gamba’ s ontbreken als caregorie. En dat was toch wel handig geweest. Bij het vlees zoekt je toch. snel naar biefstuk, ribeye en entrecote maar die heb ik nog niet gevonden; wel biefstukvarianten onder kalfsvlees, maar dat vind je niet elke dag in de supermarkt. Terwijl we bij Gall&Gall bedolven worden onder chardonnays en sauvingon blanco en pinot blancs zijn de combiadviezen voor deze wijnen schaars vernoemd. Deze reactie is gebaseerd op een eerste oriëntatie en is zeker niet uitputtend dus wellicht doe ik de makers te kort. Mogelijk bedoeld voor meer exclusieve genieters,

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.