Wijn app When wine tastes best een aanrader?

wijn app when wine tastes best logoNa de overzichten van de 30 wijn apps die we al getest hebben, is het vandaag weer tijd voor een nieuwe wijn app. En vandaag kijken we naar de wijn app: When wine tastes best.

Wijn app When wine tastes best

Wijn app When wine tastes best is redelijk nieuw en momenteel verkrijgbaar in de versie 1.0.1. Deze app is in het Engels en is geschikt voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation), iPod touch (5th generation) en iPad.

Wat kan en doet deze wijn app?

Deze app is gebaseerd op de biodynamische theorie van Maria Thun, waarmee je kunt bepalen of het een goede dag is om een fles wijn open te maken of niet. Zal een fles wijn de ene dag echt beter smaken dan op een andere dag? Volgens Maria Thun dus wel. Haar theorie is gebaseerd op de bewegingen van de maan.

In deze app kun je zien of het goede dag is voor wijn. En heel toevallig is het vandaag een echte wijndag. Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag waren geen goede dagen om wijn te drinken, maar vandaag is een topdag. Sowieso aldoor het mooie weer, maar volgens de biodynamische kalender dus ook voor wijn. En de app geeft niet alleen de dagen, maar ook de uren. Zo kun je vandaag de hele dag wijn drinken, maar kun je je glas wijn beter laten staan tussen 16.00 en 21.00 uur. Meer dan dit, het aangeven of het goede of slechte dag is voor wijn, doet deze wijn app dus niet en eigenlijk is het een soort kalender. In de gratis versie van de app kun je alleen vandaag zien, in de gekochte versie ($2.99) kun je het hele jaar vooruit kijken.

In de app kun je je eigen timezone instellen. Amsterdam staat er niet bij, maar Parijs wel en dat komt overeen.

Onzin theorie?

Of deze theorie onzin is of niet, daar kan ik nog niet over oordelen, maar ik ga het wel uitproberen en kijken of er verschil is in de smaak van een wijn op een goede en op een slechte dag.

Grappig is wel dat wijnkopers van bijvoorbeeld Tesco en Marks & Spencer deze wijnkalender echt hanteren en alleen wijnproeverijen organiseren op dagen dat de wijn, volgens de kalender, op zijn best is. En aangezien deze warenhuizen in Engeland verantwoordelijk zijn voor één derde van de wijnverkopen, zullen ze toch iets goed doen. Misschien wel door deze kalender 🙂

Wijn app When wine tastes best een aanrader of niet?

Ik vind deze wijn app leuk. Ik had eigenlijk nog nooit op deze manier naar wijn gekeken en, zoals eerder gezegd, ben ik ook benieuwd of het ook echt zo is. Verder is de wijn app heel simpel, grafisch ziet het er mooi uit en zeer gebruikersvriendelijk.

Wijn app When wine tastes best een aanrader? Jaaaa, hij is leuk!

iTunes: When wine tastes best

wijn app when wine tastes best schermen

 

Een aantal andere Wijn apps die wij hebben getest….

WineRatings+
Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Connaisseur
Vivino
&Wijn
Wijnshaker
Wine Notes
WSET 
Winestein Sommelier
Wijn app Wijnshaker 2013
 Wine Secretary 
 Corkbin 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.