Wijn app Vivino breidt weer verder uit

Wijn app vivinoWederom heeft de wijn app Vivino Wine Scanner een update gehad, waardoor je nu nog meer met de wijn app kunt. Zo kun je nu je wenslijsten delen, zijn er meer mogelijkheden om je wijn te sorteren en is de informatie over de verschillende druivensoorten enorm uitgebreid.

Wijn app Vivino

Wijn app Vivino versie 7.1.1 is op dit moment te downloaden in de iTunes-store en is beschikbaar in het Engels. De app vereist iOS 6.0 of nieuwer en is geschikt voor de iPhone, iPad en iPod touch. Deze app is ook geoptimaliseerd voor iPhone 5.

De app is gemaakt door de Deense Theis Sondergaard en Heini Zachariassen en heeft de Europese en Amerikaanse markt al aardig weten te veroveren.

iTunes: Vivino Wine Scanner
iTunesVivino Wine Scanner Pro ((€4,49)
Google Play: Vivino Wine Scanner

Wijn app Vivino; wat kan en doet deze wijn app?

Heel in kort kun je met deze wijn app Vivino een foto van het etiket van de fles maken en krijg je vervolgens allerlei informatie over de wijn die je op de foto hebt gezet.  Deze informatie bevat zaken als de herkomst van de wijn, hoe deze wijn in verschillende categorieën gerankt is  (rank in Italy, rank within wine region, rank within winery, global rank), maar ook van welke druif de wijn is gemaakt, welke regio de wijn vandaan komt én bij welke gerechten de wijn goed past. Ook krijg je de winkelprijs te zien en wat andere mensen van deze wijn vinden.

Wil je uitgebreid lezen wat deze wijn app allemaal kan en weten wat wij er van vonden, lees dan: Wijn App Vivino, een aanrader? of kijk de onderstaande video 🙂

Wat is er nieuw?

De pagina waarop je je eigen wijnen kunt zien, is vernieuwd. Zo zijn de foto’s van je gedronken wijnen, die je op My Wines ziet, kleiner geworden, waardoor je beter en sneller overzicht krijgt van de wijnen die je als laatst hebt toegevoegd, waar je ze gekocht hebt en hoe je deze wijnen hebt beoordeeld (het aantal sterren). Je wensenlijst (Wishlist) is nu ook eenvoudig te delen via Facebook, Twitter en e-mail, waardoor familie, vrienden en kennissen dus nooit meer hoeven na te denken over een goed wijncadeau voor je verjaardag of andere feestelijkheden.

Maar ook het aantal manieren waarop je je wijnen kunt sorteren, is uitgebreid. Zo kun je nu op druif, land, prijsklasse, kleur en spijs zoeken. Druivensoorten zijn binnen Vivino een grotere rol gaan spelen. Niet langer zie je de druiven meer in een simpele opsomming, maar is er een uitgebreide beschrijving (in het Engels) te lezen van de verschillende druivensoorten, waardoor  je meer kunt leren over de druif. Zo zie je de zuurgraad, de kleur wijn die de druif geeft en de ‘body’ van de wijn.  Ook zie je terug in welke landen de druivensoorten het meest gebruikt worden, bij welke spijs deze druivensoort goed tot zijn recht komt en, heel leuk, hoeveel wijnen jij gedronken hebt, die van deze druivensoort zijn gemaakt en welke (gemiddelde) waardering deze wijnen kregen. Na de update van december, waarbij vooral het uiterlijk van deze wijn app werd aangepakt, nu een update die de inhoud van de app uitbreidt. Echt de moeite waard!

Is de nieuwe versie van wijn app Vivino een aanrader of niet?

Jazeker!

schermen nieuwe versie wijn app vivino

 Meer lezen over wijn apps die wij hebben uitgetest, kijk dan eens hier….

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.