Wijn app Vivino vernieuwd

Wijn app vivinoDe wijn app Vivino is één van de beste wijn apps die er is. Wij van Wijnbloggers zijn erg enthousiast over deze wijn app en gebruiken deze app dan ook veelvuldig. Maar niet alleen wij zijn enthousiast, we horen steeds meer mensen die Vivino gebruiken en het een goede app vinden.

Vivino heeft recent een update ondergaan en er zijn behoorlijk wat veranderingen doorgevoerd. Tijd dus om deze wijn app weer eens onder de loep te houden en uit te zoeken wat er vernieuwd en verbeterd is.

Wijn app Vivino

Wijn app Vivino versie 7.0 is op dit moment te downloaden in de iTunes-store en is beschikbaar in het Engels. De app vereist iOS 6.0 of nieuwer en is geschikt voor de iPhone, iPad en iPod touch. Deze app is ook geoptimaliseerd voor iPhone 5.

De app is gemaakt door de Deense Theis Sondergaard en Heini Zachariassen en heeft de Europese en Amerikaanse markt al aardig weten te veroveren.

iTunes: Vivino Wine Scanner
iTunes: Vivino Wine Scanner Pro
Google Play: Vivino Wine Scanner

Wijn app Vivino; wat kan en doet deze wijn app?

Heel in kort kun je met deze wijn app een foto van het etiket van de fles maken en krijg je vervolgens allerlei informatie over de wijn die je op de foto hebt gezet.  Deze informatie bevat zaken als de herkomst van de wijn, hoe deze wijn in verschillende categorieën gerankt is  (rank in Italy, rank within wine region, rank within winery, global rank), maar ook van welke druif de wijn is gemaakt, welke regio de wijn vandaan komt én bij welke gerechten de wijn goed past. Ook krijg je de winkelprijs te zien en wat andere mensen van deze wijn vinden.

Wil je uitgebreid lezen wat deze wijn app allemaal kan en weten wat wij er van vonden, lees dan: Wijn App Vivino, een aanrader? of kijk de onderstaande video 🙂

Wat is er nieuw?

Allereerst heeft de wijn app een nieuw uiterlijk gekregen en we kunnen niet anders zeggen dan dat nieuwe uiterlijk erg goed uit ziet. Maar naast het nieuwe uiterlijk zijn er ook een aantal dingen veranderd.

In de vorige gratis versies van deze wijn app kon je de tekst niet doorzoeken. Dit kon alleen in de betaalde versie (Pro-gebruikers). Met de update van deze app is het ook mogelijk om in de gratis versie de tekst te doorzoeken. Ook zijn er verbeteringen met betrekking tot de camerafuncties doorgevoerd en herkent de wijn app beter de locaties van wijnen in de buurt. De snelheid en nauwkeurigheid van de app is daardoor verbeterd.

In de nieuwe versie krijg je ook push-berichten als vrienden of volgers de app hebben gebruikt. En leuk is dat als jij een wijn hebt toegevoegd en één van je vrienden drinkt deze wijn ook dan krijg je een waarschuwing.

Voor de Pro-gebruikers is er een nieuwe functie toegevoegd waarmee je proefnotities kunt toevoegen en (bestaande notities kunt) bewerken. Handig! Zo kun je je eigen collectie beter bijhoude

Is de nieuwe versie van wijn app Vivino een aanrader of niet?

Jazeker!

schermen nieuwe versie wijn app vivino

 Meer lezen over wijn apps die wij hebben uitgetest, kijk dan eens hier….

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.