Wijn App Vivino, een aanrader?

Wijn app vivinoOp het gebied van wijn zijn er behoorlijk wat wijn apps te vinden. Er zijn wijn apps met wijncursussen, er zijn wijn apps om wijnkelders te organiseren, maar er zijn ook wijn apps die je meer vertellen over een bepaalde wijn. Vandaag hebben we een wijn app uit de laatste categorie, namelijk de wijn app Vivino.

Wijn app Vivino

Wijn app Vivino versie 3.1 is op dit moment te downloaden in de iTunes-store. Deze wijn app is dus al even te verkrijgen. De app is gemaakt door de Deense Theis Sondergaard en Heini Zachariassen en heeft de Europese en Amerikaanse markt al aardig weten te veroveren.

Wat doet en kan deze wijn app?

Met Vivino kun je een foto van het etiket van een fles wijn nemen, de wijn app scant dan dit etiket en komt met informatie over de fles. De informatie die deze wijn app geeft bevat informatie over waar de wijn vandaan komt, hoe deze in verschillende categorieën gerankt is  (rank in Italy, rank within wine region, rank within winery, global rank), maar ook van welke druif de wijn is gemaakt, welke regio de wijn vandaan komt én bij welke gerechten de wijn goed past. Ook worden er serveertips gegeven. Zo geeft de app bijvoorbeeld aan dat rode wijn het beste op 15 graden gedronken kan worden en geven ze als tip ook mee dat je de fles 15 minuten voor serveren even geopend in de koelkast moet zetten als de wijn deze temperatuur niet heeft.

Met deze wijn app kun je de wijn, waarvan je een foto hebt genomen en hebt laten scannen, ook een beoordeling geven en deze wordt dan opgeslagen. Ook kun je een recensie schrijven en deze delen met je vrienden op Facebook. Leuk is, vind ik, dat je aan de wijn een persoonlijke notitie kan toevoegen. Zoals bijvoorbeeld van wie je de wijn gekregen hebt of waar of met wie je deze wijn gedronken hebt.

Ook kun je zien wat anderen van de wijn vinden, mits de wijn natuurlijk al een keer beoordeeld is.

Vivino beschikt in ieder geval al over een heleboel informatie. Zo bevat de wijn app informatie over 14.934 wijngaarden, 392.539 wijnen, 744 wijnregio’s, 48 landen, 538 druiven. Via de app zijn er 633.854 ratings geplaatst en zijn er 2.470,578 etiketten te vinden.

(Noot Redactie: Recent heeft de wijn app Vivino een update gekregen en zijn er een aantal zaken vernieuwd en verbeterd. Wil je weten wat, lees dan Wijn app Vivino breidt weer verder uit .)

Wijn app Vivino uitgelegd in een filmpje

Aanrader, ja of nee?

Ik twijfel een beetje. Hoewel ik deze wijn app wel handig vind en zeker erg gebruiksvriendelijk, mis ik wel een aantal dingen. Als ik deze wijn app heel veel zou gebruiken en van heel veel wijnen een foto zou nemen, krijg ik een hele lange lijst met wijnen in My Wines. Handig zou hier zijn als je in My Wines een bibliotheekje zou hebben, waardoor het makkelijker wordt om binnen je opgeslagen wijnen te zoeken. Ook kreeg ik bij mijn gescande wijn  geen locaties waar ik deze wijn zou kunnen kopen. Ik vermoed dan ook dat deze wijn app vooral gericht is op de Amerikaanse markt.

Handig vind ik zeker het verkrijgen van de informatie van de app. Even een foto nemen van de fles, scannen en je hebt de informatie die je nodig hebt en antwoord op vragen als: Hoe heb ik deze fles wijn in het verleden beoordeeld, hoe hebben vrienden of volslagen onbekenden deze wijn beoordeeld…. Dat vind ik dan wel weer handig. Ook handig is, vind ik, dat je per wijn kunt opslaan wat je er van vindt, dat je de wijnen kunt raten en dat je dus kunt terug vinden wat je van een bepaalde fles wijn vond. Een soort persoonlijke wijnorganizer…

Een aanrader, ja of nee? Een ja…

Meer Wijn apps door ons getest…

Wijn App &Wijn
Wijn App Bordeaux Wine Trip
Wijn App Wijnshaker
Wijn Apps Wine Notes

Enhanced by Zemanta
2 Reacties
  1. Nee, voor mij geen aanrader, ik ben liefhebber van Oostenrijkse wijnen, wil me graag hierin verdiepen, kan met deze app dus weinig, 1 jaar geprobeerd, per heden verwijderd, ik maak m’n Eigen notities!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.