Wijn app Triscuit Small Plates een aanrader?

Wijn app Triscuit - Recipes for WineloversVandaag niet een wijn app, waarmee je proefnotities van je wijn kunt maken, maar een wijn app waarmee je makkelijk en overzichtelijk kunt uitvinden welke wijn je met welke kleine, lekkere hapjes kunt combineren. De wijn app van vandaag is dan ook: Triscuit Small Plates (Recipes for Winelovers).

Wijn app Triscuit Small Plates

Wijn app Triscuit Small Plates is een gratis wijn app die al geruime tijd in de app store te verkrijgen is. De laatste update van deze wijn app dateert al van 2009. Deze wijn app is ontwikkeld door M. Shanken Communications, Inc, die ook de wijn app WineRatings+, die we vorige week hebben uitgetest, heeft gemaakt. De wijn app WineRatings+ is van het blad (en website) WineSpectator. De wijn app Triscuit Small Plates is in het Engels.

wijn app toastjesTriscuit

Triscuit is een (snack) cracker of toastje. Triscuit zijn volkoren vierkante crackers die door Nabisco worden gemaakt. In 1900 werden deze crackertjes “uitgevonden” en in 1902 werd het octrooi voor deze crackertjes verleend.

Wat kan en doet de wijn app Triscuit Small Plates

In deze wijn app vind je eigenlijk 20 verschillende hapjes – natuurlijk toastjes belegd met heerlijke dingen – en daarbij krijg je dan een wijnsuggestie. Andersom kan het ook. Heb je een wijn dan geeft deze wijn app je een lijstje van toastjes die hier bij passen. Nu moet je niet denken dat ik met wijn bedoel dat je bijvoorbeeld kunt terug vinden welke hapjes je bij de Valpolicella Ripasso Acinatico of de Domaine de Bellevue kunt maken, maar wel welke passen bij een pinot noir, chardonnay of riesling.

Nu lijkt het misschien allemaal wat simpel, maar het is echt wel een aardige app. De hapjes die je er in kunt vinden, zijn allemaal voorzien van het recept. En ook de wijnen die je in deze wijn app tegenkomt, zijn voorzien van een uitgebreide omschrijving van de stijl, de smaken en waar de druif vandaan komt. En natuurlijk, dat is waar de app ook voor bedoeld is: Waarmee kun je deze bepaalde wijn het beste combineren. De recepten om de hapjes te maken, vind je ook in deze app.

wijn app triscuit - wielOok bestaat deze wijn app niet uit een simpel lijstje van hapjes en drankjes, maar is er een wiel met foto’s van hapjes (zie onderstaande schermen), die je kunt ronddraaien en dan kun je op een hapje klikken. Ook kun je je iPhone of iPad heen en weer schudden om het wiel te laten draaien. Al is het wel wat lastig om je iPad heen en weer te schudden en dan op een hapje te drukken. Ook vind ik dat het wiel wel heel snel draait, zodat het lastig is om de hapjes te zien. Bij langzaam schudden, reageerde de app niet zo goed. Gewoon het wiel ronddraaien met je vinger werkt daarentegen uitstekend!

De hapjes op de foto’s zien er lekker uit en lijken mij ook lekker (maar ik moet nog eten dus misschien heeft dat er ook iets mee te maken). Feta met Hummus, Brie met Mango en limoen, Gouda met gesmolten uien en zo zijn er nog 17 hapjes.  Ook informatief is het hoofdstukje met combinatie tips. Hierin vind je 6 tips (regels) voor het combineren van wijn en eten.

Wijn app Triscuit Small Plates een aanrader; ja of nee?

De wijn app Triscuit Small Plates is handig als je een bepaalde wijn hebt die je wilt drinken en daar ook lekkere, bijpassende hapjes bij wilt hebben en niet 300.000 receptjes wilt doorspitten om tot een lekkere combinatie te komen. Deze wijn app is overzichtelijk en werkt simpel. 20 hapjes en 5 verschillende wijnsoorten; daarmee heb je je keuze zo bepaald.

Wijn app Triscuit Small Plates een aanrader; ja of nee? Een ja…

Wijn app Triscuit - schermen

 

Meer Wijn apps door ons getest…

WineRatings+
Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Connaisseur
Vivino
&Wijn
Bordeaux Wine Trip
Wijnshaker
Wine Notes
WSET 
Winestein Sommelier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.