Wijn app The Wine Coach een aanrader?

wijn app the wine coachOp het gebied van wijn zijn er behoorlijk wat wijn apps te vinden. Er zijn wijn apps met wijncursussen, er zijn wijn apps om wijnkelders te organiseren, maar er zijn ook wijn apps die je meer vertellen over een bepaalde wijn. Vandaag kijken we naar de wijn app van The Wine Coach Laurie Foster.

Wie is Laurie Foster?

Laurie Forster is een bekroond sommelier, auteur, tv-persoonlijkheid en komiek. Haar scherpe benadering om de wereld van wijn te verklaren, trok de aandacht van grote televisienetwerken en leidde naar gastoptredens in grote Amerikaanse tv-shows. Laurie Foster heeft ook haar eigen radioshow en haar wijn app is door verschillende bladen uitgeroepen tot Top Wijn App.

Wijn app The Wine Coach

De wijn app The Wine Coach is vorig jaar in de verschillende app stores gelanceerd. Deze wijn app is in verschillende talen, zoals Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Russisch etc., beschikbaar. Deze app is verkrijgbaar voor zowel de iPhone, als de iPod touch en de iPad.

wijn app the wine coach - schermWat kan en doet deze wijn app?

Wijn App The Wine Coach is vooral een app die je voorziet van informatie. Zo vind je er beschrijvingen van wijnen, die door Laurie Foster geproefd zijn, je kunt er video’s van Laurie Foster bekijken, de radioshows van Laurie Foster beluisteren, natuurlijk wijn kopen en lid worden van The Wine Club (wijnabonnement), artikelen lezen over wijn en koken, je vindt er recepten (He cook She wines) met daar bijbehorende wijnen. Bij de app draait alles om de kennis van wijn die Laurie Foster heeft en graag met je wilt delen.

Ook heeft deze app een druivengids, maar daar staan nu nog maar 8 druiven in. Daarnaast kun je Laurie Foster een foto sturen van de wijn die je aan het drinken bent of in je wijnrek hebt liggen én mocht je een vraag hebben over je wijn dan kun je die ook stellen.

Daarnaast vind je binnen deze app nog heel veel andere manieren om contact te krijgen met Laurie Foster. Twitter, Facebook, contactinfo etc.

Wijn app The Wine Coach een aanrader, ja of nee?

Je proeft het misschien al een beetje uit de bovenstaande tekst. Deze wijn app is wel heel veel Laurie Foster. Natuurlijk beschikt ze over een enorme wijnkennis en is ze ook best grappig als Stand Up (Comedian) Sommelier en ook haar artikelen zijn best leuk om te lezen, maar ik vind het net allemaal even te veel Laurie Foster en te weinig wijn.

Een aanrader, ja of nee?  Nee… behalve als je een die hard Laurie Foster fan bent natuurlijk, maar dan heb je haar wijn app waarschijnlijk al… 🙂

Andere Wijn apps door ons getest…

WineRatings+
Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Connaisseur
Vivino
&Wijn
Wijnshaker
Wine Notes
WSET 
Winestein Sommelier
Wijn app Wijnshaker 2013

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.