Wijn App Superwijnen, een aanrader of niet?

wijn app Superwijnen De Grote HamersmaPas geleden bespraken we hier op WIjnbloggers nog de wijn app Omfietswijngids 2014, die allerlei wijnen van supermarkten (met uitzondering van de C1000 en de Jumbo bevat). De wijnen die in deze gids zijn opgenomen, zijn geproefd door Nicolaas Klei. Deze Omfietswijngids is de opvolger van de Supermarktwijngids. Maar naast de Omfietswijngids is er een nog een wijn app met allerlei supermarktwijnen, namelijk De Grote Hamersma 2014.En ook bij dit boek hoort een app, namelijk de wijn app Superwijnen.

Wijn app Superwijnen

De wijn app Superwijnen is in iTunes sinds half november te downloaden en is geschikt voor de iPhone, iPad en de iPod Toucg, voorzien van iOS 5.0 of nieuwer. Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch. Ook is deze wijn app geoptimaliseerd voor iPhone 5.

iTune: Superwijnen €5,49

Wat kan en doet deze wijn app?

Met deze wijn app kun je altijd de beste wijn in de supermarkt vinden (zo staat het omschreven). De wijn app geeft het meest actuele aanbod van de beste wijnen in de supermarkt inclusief alle aanbiedingen. Kijk dat klinkt goed! Laten we de app maar eens gaan gebruiken.

De wijn app bevat een selectie van de 7000 wijnen, die Harold Hamersma heeft geproefd voor zijn boek De Grote Hamersma. Van die 7000 geproefde wijnen, zijn er 2.552 wijnen opgenomen in zijn boek. Hoeveel wijnen er terug te vinden zijn in de app, is nergens te vinden.

Maar goed wat kan deze wijn app?

Met deze wijn app kun je een wijn (in bijvoorbeeld) de supermarkt scannen en dan krijg je de score die Hamersma aan deze wijn heeft gegeven.

Zodra je de app bijvoorbeeld opent, zie je gelijk de wijnaanbiedingen. Goed voor de portemonnee dus! En zo voor de kerst mooi meegenomen! De scanfunctie van de app werkt goed en is ook wel snel.

Onder de wekelijkse aanbiedingen vind je twee knoppen waarmee je wijnen kunt scannen of wijnen kunt zoeken. Je kunt filteren op rode, witte of roséwijnen en kun je binnen de wijn app zoeken naar wijnen van de verschillende supermarkten. Naast op zoeken op winkel, kun je ook filteren op prijs en op druif. Jammer vind ik dat je niet kunt zoeken op land van herkomst.

Is de wijn app Superwijnen een aanrader, ja of nee?

Zoals ik al schreef, vind ik het sterk dat deze wijn app over de wekelijkse aanbiedingen van de supermarkten beschikt. Nu ben ik best bereid om een aardig bedrag voor een flesje wijn neer te leggen, maar baal ik toch als ik vervolgens zie dat deze fles ergens anders in de aanbieding is.

De app oogt mooi overzichtelijk en is gebruiksvriendelijk. Je ziet wat je moet doen met de app. En de omschrijvingen van de wijnen door Hamersma zijn zeker vermakelijk!

Een aanrader, ja of nee? Een ja! 

schermen wijn app Superwijnen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.