Wijn app Riedel Wine Glass GuideNooit meer je wijn in een verkeerd glas schenken? Dan is de wijn app Riedel Wine Glass Guide een handige app.

Wijn app Riedel Wine Glass Guide

Ook deze wijn app is al langer te verkrijgen in de app store, maar toch willen we deze app hier toch noemen. De app is zowel in het Engels als in het Japans te verkijgen en is geschikt voor zowel de iPhone, iPod touch en de iPad.

Wat kan en doet deze wijn app?

Een echte wijn app is dit natuurlijk niet, maar om het juiste glas bij je Bordeauc, Bourgogne of Cabernet Sauvignon te kiezen, is dit zeker een handige app. Op alfabetische volgorde vind je allerlei soorten wijn (en ook likeuren, whiskeys, kruidenbitters etc.) waarbij je in een nieuw scherm krijgt te zien, als je de desbetreffende wijn aantikt, welk wijnglas erbij hoort. Natuurlijk kun je het wijnglas dan ook bestellen bij Riedel.

In de Learn More-sectie van de app, kun je een aantal video’s bekijken. Video’s met onderwerpen als “Hoe houd je een champagne-glas vast”, “Tips voor het schoonmaken van je glazen”, “Hoe moet je proosten” en nog wat andere onderwerpen.

Riedelglas

Riedelglas komt van het Oostenrijks familiebedrijf  Riedel te Kufstein, Tirol, dat producent is van kristallen drinkglazen en ander glaswerk. Zij hebben zich vooral toegelegd op het maken van series wijnglazen waarvan elk model glas specifiek is ontworpen voor één bepaalde of enkele type wijnen en andere karakteristieke dranken. Het familiebedrijf is in 1756 opgericht.

Het bedrijf maakt haar glaswerk volgens een bepaalde filosofie dat de inhoud de vorm van het glas moet bepalen. Het ontwerp van het glas moet ondergeschikt zijn aan de drank met haar eigenschappen. De wijn en wijn-technische drinkcriteria, bepalen dus de fysiologische aspecten van het vormen van het glas.

Wijn app Riedel Wine Glass een aanrader of niet?

Deze app is handig als je even niet meer weet in welk glas een bepaalde wijn geschonken wordt en je het volgens de ‘regels’ wilt doen. De filmpjes zijn leuk, maar de app is niet een ‘must-have’. Je kunt het namelijk net zo goed even opzoeken op het internet. Maar persoonlijk vind ik het wel weer leuk dat zo’n app er is.

Wijn app Riedel Wine Glass een aanrader? Ehm… nee (en ja).

Wijn app Riedel - Schermen

Andere Wijn apps door ons getest…

WineRatings+
Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Connaisseur
Vivino
&Wijn
Wijnshaker
Wine Notes
WSET 
Winestein Sommelier
Wijn app Wijnshaker 2013
 Wine Secretary 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.